Formatie bijna afgerond, formateur tevreden

Gepost in Nieuws

Formateur Jan Bart Wilschut bracht op 23 april 2018 tijdens een openbare bijeenkomst in de raadzaal van de gemeente Lochem tussentijds verslag uit van de formatiebesprekingen tussen beoogd coalitiepartners Gemeentebelangen, VVD en GroenLinks.Veel woorden had de formateur niet nodig: hij was tevreden over de inzet van de partijen bij de onderhandelingen tot nu toe.

Verbindende thema’s
CollegeLochem kleinV.l.n.r. Henk van Zeijts (GL), Bert Groot Wesseldijk (GB) en Eric-Jan de Haan (VVD). Foto: LochemsNieuws.nlEr waren al snel verbindende thema’s gevonden en als kernwaarden bij de sfeer van de gesprekken noemde WIlschut: passie, ambitie en gedrevenheid. Het college-in-wording wil een gelijkwaardig partnerschap met de inwoners van de gemeente zijn. Er komt geen dichtgetimmerd coalitieakkoord.
Details wilde Wilschut niet geven: “Dat is niet aan de formateur, maar aan de politiek”.

Drie wethouders
Wilschut benadrukte dat er wordt uitgegaan van drie wethouders. “Er is voldoende persoonlijk vertrouwen tussen de drie kandidaat-wethouders om met zijn drieën aan de slag te gaan.”
De drie kandidaat-wethouders zijn Henk van Zeijts (Groen Links), Eric-Jan de Haan (VVD) en Bert Groot Wesseldijk (Gemeentebelangen).
Momenteel worden de puntjes op de i gezet en een collegeprogramma geschreven. Het is de bedoeling dat het nieuwe college medio mei wordt geïnstalleerd.


Redactie Gorssel.nl
23 april 2018

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op TwitterStuur een link van deze pagina per e-mail