Het belooft weer een gezellige Koningsdag te worden

Gepost in Nieuws

De Roskamweide is weer het middelpunt van de festiviteiten van Koningsdag, die de Oranje Vereniging Gorssel voor jong en oud aanbiedt. Er is dit jaar zelfs een Fotocabine, waar men zich alleen, in groepen of met familie kan laten vereeuwigen.

Aubade
Traditioneel begint de Koningsdag om 08.30 uur met klokgelui, waarmee iedereen wordt opgeroepen de Aubade op het Nijverheidsplein te bezoeken. De begint om 09.30 uur en de muzikale begeleiding wordt op de gebruikelijke enthousiaste en vrolijke wijze uitgevoerd door muziekvereniging De Harmonie. Aansluitend hierop begint het feestprogramma voor de schooljeugd, dat is opgezet met spelletjes, theater, zwemmen en bowlen. Kortom, voor alle groepen valt voldoende te beleven.

Buikschuiven
Fotocabine kleinVanaf 13.30 uur beginnen de feestelijkheden op de Roskamweide. De Oranje Vereniging heeft niet alleen de meest populaire attracties van de afgelopen jaren kunnen vastleggen, maar er ook weer nieuwe aan toegevoegd. Zo zijn er nieuw de Buikschuifbaan en het Rodeopaard, terwijl ook de Spiderweb met 8 meter glijbaan, de Bungee Trampolines en de XXL Dragontrack weer aanwezig zijn. Iedereen kan zich dus naar hartenlust uitleven.

Tokkelbaan
En er is nog veel meer. Zo organiseert de scouting de IJsselgroep een tokkelbaan, terwijl de scouting van de Kompasnaald weer gaat broodbakken op open vuur. Dit alles omlijst door de telkens weer terugkerende attracties als de kleedjesmarkt, de zweefmolen, het grabbelhuis, kaart- en gelukschieten, enz.
Dit jaar is er voor eerst ook een echte Fotocabine opgesteld in de Loungetent. Hiermee kan men zich in bijna elke gewenste opstelling laten vereeuwigen, waarbij voldoende accessoires aanwezig zijn om de mooiste plaatjes te maken. Dus er valt heel veel te beleven. En nu maar hopen, dat het weer een beetje meewerkt. Maar ook als het even wat minder is, kan men beschutting vinden in de door Anton en Annelies Bruggeman belangeloos ter beschikking gestelde tenten.

Smulplein
Voor het menselijk welzijn is een deel van het feestterrein ingericht als Smulplein, met een snackwagen en ijscokar, terwijl het personeel van Bij Jansen & Jansen heerlijke menuutjes verzorgt.
Om 14.00 uur start voor jongens en meisjes de Panna met de voorronden, waarna de beste vier zich plaatsen voor de grote finale om 17.30 uur.
In de, eventueel verwarmde, grote feesttent kan iedereen naar de gezellige muziek luisteren en een drankje van Eetcafé de Hoek nuttigen.

Vogelschieten
Om 15.30 uur begint het Vogelschieten naast de grote feesttent. Inschrijven daarvoor kan van 13.30 uur tot 15.00 uur bij de oranjekleurige bestuurstent op de Roskamweide. Hier zijn ook de munten, die toegang geven tot de attracties, te koop.
Het feestprogramma eindigt als de vogel is geschoten, hetgeen kan worden verwacht tussen 18.00 en 18.30 uur. Aansluitend en afsluitend is er vanaf 20.00 uur een swingende afterparty in Eetcafé de Hoek.
   

 

Gorssel, 25 april 2018

  

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op TwitterStuur een link van deze pagina per e-mail