Geweldige Koningsdag 2018 in Gorssel

Gepost in Nieuws

Met nauwelijks wind, in het begin nog wat bewolkt, maar in de tweede helft van de middag uitbundige zonneschijn was het heerlijk toeven op de Roskamweide in Gorssel. En dat vonden de massaal toegestroomde aanwezigen ook, die nog tot laat in de avond gezellig bleven napraten.

Aubade, spelletjes en kleedjesmarkt
Koning2018 1 klein’s Morgens begon het  op het Nijverheids­plein met een goed bezochte aubade. Samen met de voorzitter van de Oranjevereniging, Marc a Campo, heette wethouder Trix van der Linden de volwassenen en kinderen hartelijk welkom, waarna onder begeleiding van De Harmonie twee coupletten van het Wilhelmus werden gezongen. De kinderen dansten vervolgens op door De Harmonie gecoverde versie van het Koningslied. Het swingende optreden was een groot succes.
Daarna volgde een programma, speciaal voor de schooljeugd van groep 1 t/m 8, dat doorliep tot 12.00 uur. De kinderen konden spelletjes spelen op school, bij de Bolderhoek of bij het zwembad of gaan bowlen. Ondanks de schoolvakantie werd hier druk gebruik van gemaakt.
Koning2018 2 kleinVanaf 13.00 uur werd de kleedjesmarkt aan weerszijden van de Van der Capellenlaan opgebouwd. Door de goede weersverwachting was het een stuk drukker dan andere jaren en werd er ook goed verkocht.

Attracties op de Roskamweide 
Op de Roskamweide werd om 13.30 uur begonnen met de muntverkoop en al spoedig holden de kinderen naar de door hen meest begeerde attractie. Het was dan ook snel druk bij het Grabbelhuis, de Bungeetrampoline, het schminken en de XXL Dragon Track. Het Spiderweb en het Rodeopaard kwamen wat later aan de beurt. De scouts van de IJsselgroep hadden een spectaculaire kabelbaan opgesteld, terwijl de scouts van de Kompasnaald weer het traditionele en nog immer zeer populaire broodbakken op open vuur lieten uitvoeren.
Voor de hele kleintjes bleek de prachtige zweefmolen een onuitputtelijke bron van plezier en ook konden ze zich uitleven op het springkussen of met het traditionele ballengooien.
Helaas liet de suikerspin het afweten, waardoor de ijscokar en de popcorn extra druk werden bezocht. Kortom, de jeugd kon weer volop genieten.
Koning2018 3 kleinBij de panna competitie waren er maar liefst meer dan dertig teams, die onderling gingen uitmaken welke teams om half zes de grote finale zouden gaan spelen.

De fotocabine in de lounge tent werd goed bezocht door groepjes volwassenen, kinderen, families en vrienden, die zich met de vreemdste attributen lieten fotograferen, met als achtergrond de echte ontvangstzaal van de Koning in Paleis Noordeinde. Zie hiervoor ook:

luckyphotobooth.nl/koningsdagfeest-in-gorssel/ met wachtwoord Koningsdag2018.

Feesttent, smulplein en vogelschieten
Zo tegen drie uur was het bij en in de grote feesttent en op het smulplein zeer gezellig en heel druk geworden. Op het smulplein werden weer de gezonde hapjes en drankjes aangeboden door “Bij Jansen en Jansen” en was er ook voldoende gelegenheid om van de wat vettere snacks te genieten. Direct naast de feesttent was plaats ingeruimd voor het kaart-, geluk- en bewegend doelschieten. 
Koning2018 4 kleinOm 15.30 uur was het eerste schot van het vogelschieten door de schutterskoning van vorig jaar gepland. Helaas liep dat enige vertraging op, zodat Erik van Dijk pas tegen vieren het eerste schot loste. Het schuttersfestijn kwam meer dan twee uur en 253 schoten later ten einde, doordat Henk Dalhuisen de vogel naar beneden schoot. 
Het kaartschieten leverde een gedeelde eerste plaats op van Leo Linthorst en Gerard Groot Koerkamp, met Thiery van Voorst tot Voorst als goede derde. Het gelukschieten werd een mooie overwinning voor Brenda Klein Teeselink met Sam Verhey en Kees Bakken als respectievelijk tweede en derde. De grote pannafinale werd gewonnen door Tymen Tegelaar en Milan van Veen met op de tweede plaats Vos Roelofs en Thijm Logtenberg.

Vrijwilligersbuffet
De festiviteiten op de Roskamweide werden afgesloten met een druk bezocht buffet, aangeboden door het bestuur van de Oranjevereniging aan de vele vrijwilligers zonder wie de viering niet kan worden vormgegeven. Deze toch wel heel erg mooie Koningsdag werd uiteindelijk beëindigd in Eetcafé De Hoek.

Gorssel, 30 april 2018

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op TwitterStuur een link van deze pagina per e-mail