Lustrumjaar Openluchttheater Gorssel van start

Gepost in Nieuws

Na een lange periode van geld verzamelen en het verkrijgen van de nodige vergunningen is het openluchttheater (OLT) in de kom van Gorssel in 2013 volledig gerenoveerd. Daarmee bestaat het OLT nu vijf jaar en dit wil het met alle trouwe bezoekers, vrienden en sponsors vieren. Op 9 en 10 juni 2018 wordt daarvoor een lustrumweekend georganiseerd met meerdere optredens en leuke activiteiten voor volwassenen en kinderen op zaterdag en zondag. Maar eerst gaat het seizoen gaat van start op zondag 13 mei 2018 om 15.00 uur met een optreden van het close harmony koor: No Romeo’s.

Het theater
NoRomeos kleinVocalgroup No Romeo's luidt op 13 mei 2018 het lustrumjaar van het Openluchttheater Gorssel inVijf jaar geleden is het theater in gebruik genomen. In deze vijf jaar hebben de initiatiefnemers niet stil gezeten en veel gedaan om het theater nog aantrekkelijker te maken voor bezoekers en artiesten. Zo is de vijver gedicht, waardoor een rond grasveldje is ontstaan, zodat het publiek dichter bij het podium kan zitten en ook de artiesten hier op kunnen treden, zijn er  twee mooie klassieke lantaarns geplaatst die de sfeer verhogen maar ook praktisch zijn om in de avonden op te kunnen ruimen. Er is een grote parasol aangeschaft met een bevestiging in het podium, zodat de artiesten en hun instrumenten bij een buitje droog blijven. Tenslotte is er dit voorjaar, met financiële steun van het Oranjefonds, op de NLdoet-dag een leuning geplaatst langs de hoofdtrap om vallen te voorkomen. 

Toiletgroep
Maar de initiatiefnemers zijn nog niet klaar! Op stapel staat de bouw van een toiletgroep met opslagruimte om de nodige zaken droog op te kunnen bergen en mensen met hoge nood van dienst te kunnen zijn. Aan dit plan zijn behoorlijke kosten verbonden, die niet geheel uit de eigen reserves betaald kunnen worden. Daarvoorworden extra sponsors gezocht om te helpen met het dichten van het financiële gat. Ook zijn vrijwilligers zeer welkom om te helpen met het aftimmeren van het gebouwtje. Wie wil helpen kan contact opnemen met Bob Kempink: of via tel. 06-53159411.

No Romeo’s
Het lustrumseizoen begint op 13 mei 2018 met een concert van het close harmony koor No Romeo’s. Het concert begint om 15.00 uur; vanaf 14.30 staat de koffie en de thee klaar. Bij slecht weer vindt het concert plaats in SSC ’t Trefpunt.


Gorssel, 7 mei 2018

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op TwitterStuur een link van deze pagina per e-mail