Bert Groot Wesseldijk kernwethouder van Gorssel

Gepost in Nieuws

In een extra raadsvergadering op 15 mei 2018 lichtten Gemeentebelangen, VVD en GroenLinks hun coalitieakkoord ‘Dichtbij, duurzaam, doen!’ toe. Ook werden de nieuwe wethouders voorgesteld en beëdigd. Zoals bekend zijn dit Bert Groot Wesseldijk (Gemeentebelangen), Eric-Jan de Haan (VVD) en Henk van Zeijts (GroenLinks).

Debat
CollegeLochem kleinV.l.n.r. Henk van Zeijts (GL), Bert Groot Wesseldijk (GB) en Eric-Jan de Haan (VVD). Foto: LochemsNieuws.nlAansluitend was er ruimte voor debat. Daar werd vooral door Jos Israel (PvdA) gebruik van gemaakt. De PvdA pleitte onder andere voor meer transparantie bij toekomstige coalitievorming en diende daartoe een motie in. De andere partijen vonden dit voorbarig en de motie haalde het dan ook niet. Dat gold ook voor een tweede motie van de PvdA, waarin gevraagd werd in het collegeakkoord expliciet de doelstelling ‘Lochem in 2030 klimaatneutraal’ op te nemen. Henk van Zeijts (nog net niet officieel wethouder) merkte hierbij op dat die doelstelling niet haalbaar is vanwege effecten waar de gemeente geen invloed op heeft, zoals de rol van de landbouw op klimaatontwikkeling. (Deze opmerking was tegen het zere been van het nieuwe CDA-raadslid Hoentjen). Er werd ook hier en daar wat gemord over het feit dat er geen vrouwelijke wethouder in het nieuwe college zit.
De coalitiepartijen benadrukten herhaaldelijk hun wens tot samenwerking met de oppositiepartijen. Daar had het in de vorige raadsperiode wel eens aan geschort. Veel vuurwerk leverde het debat verder niet op.

Portefeuilleverdeling
Henk van Zeijts (GroenLinks) heeft de aandachtsgebieden Zorg, Duurzaamheid (waaronder ook ‘groen’) en Cultuur.
Eric-Jan de Haan (VVD) gaat zich bezighouden met Economie, Mobiliteit en Buitenruimte.
Bert Groot Wesseldijk (Gemeentebelangen, ook al wethouder in de vorige raadsperiode) houdt de portefeuille Financiën, Ruimte, Wonen en Sport (waaronder accommodatiebeleid). Groot Wesseldijk wordt ook kernwethouder voor Gorssel.


Redactie Gorssel.nl
17 mei 2018

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op TwitterStuur een link van deze pagina per e-mail