Ontmoeting en gesprek in Gorssel

Gepost in Nieuws

‘Gedeelde gedachten’, op zoek naar de motieven, ‘geïnspireerd worden door de ander.’
Dat waren de drie treffers waarop Gorsselnaren Hans de Weger en Rudi Thomas elkaar ontmoet hebben. Nu willen ze anderen ontmoeten die zich hiertoe ook uitgenodigd voelen.

Delen
Kloofsprong kleinHans de Weger en Rudi Thomas: “Hoe vaak overkomt het je dat je met anderen iets wilt delen wat je geraakt heeft: een schilderij, foto, artikel in de krant, boek, politiek, wereldgebeurtenis of iets van heel dichtbij. Het houdt je bezig en je vraagt je soms af hoe anderen erover zouden denken. Is daar wel ruimte voor in je naaste omgeving of doet zich - juist daar - nooit de gelegenheid voor? Het gaat daarbij niet om een mening of stellingname, maar over overdenkingen, overwegingen of afwegingen. Hou je  die gedachten dan voor jezelf of zou je die ter inspiratie kunnen en willen delen met anderen? En hoe dan, met wie en waar? En krijg je dan ook de ruimte van de ander om rustig je gedachten onder woorden te brengen of verval je direct in een discussie, worden je gedachten snel overgenomen door een ander of verlies je de helderheid op je eigen denken? Voor de ander is het de vraag in hoeverre je nieuwsgierig kunt zijn naar degene die iets wil delen. Lukt het je om je eigen associaties of ervaringen terzijde te laten en je echt open te stellen voor de ander? Wil je die ander daarover ook vragen stellen en ben je echt geïnteresseerd?”

Ontmoeting en gesprek
Hans de Weger en Rudi Thomas willen een reeks bijeenkomsten organiseren waar een dergelijke ontmoeting en gesprek helemaal tot hun recht kunnen komen en waarbij alle deelnemers de gelegenheid hebben en krijgen om in te brengen wat ze willen. Voor de deelnemers moet het vernieuwend, aantrekkelijk en inspirerend zijn. Voor elke deelnemer betekent het ook een passend gedrag in houding en belangstelling en de kunst om oprecht nieuwsgierig te zijn.

Informatiebijeenkomst
Voor wie geïnteresseerd is of meer wil proeven is er een informatiebijeenkomst op donderdagavond 14 juni 2018 om 20.30 uur in het restaurant van De Bloemenkamp in Gorssel.

  • Hans de Weger: 
  • Rudi Thomas: 


Gorssel, 24 mei 2018
 

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op TwitterStuur een link van deze pagina per e-mail