Videovlogger Marije Alma finalist MoJo-Awards

Gepost in Nieuws

Succes voor de Nederlandse mobiele journalistiek-vloggers Harmke Oudenampsen en Marije Alma: hun YouTube-kanaal en website staan nog maar net online en nu zijn ze al finalist voor de internationale MoJo-Awards, die volgende week in Ierland worden uitgereikt op MoJoFest, een congres van mobiele journalisten.Andere Nederlandse genomineerde is Wytse Vellinga van Omrop Fryslân: hij filmt vrijwel al zijn reportages met smartphone en is finalist in de categorie ‘news report, radio and livestream’.

Vloggende medewerkers
Alma kleinBeeld uit de genomineerde blogSteeds meer volwassenen maken filmpjes voor hun werk en willen dat ook zelf kunnen presenteren. Daarom zijn Marije en Harmke hun kennis gaan delen in hun vlog: om mensen beter te leren presenteren in video. 

NOS Journaal
Marije en Harmke kennen elkaar uit de tijd dat ze allebei als journalist werkten voor het NOS Journaal. Marije woont in Gorssel en werkt nu als presentatie- en media-expert en Harmke woont in Laren en is specialist filmen met smartphone. In het genomineerde vlog geven ze tips over storytellingen vertellen ze ook hun eigen verhaal: dat het niet altijd makkelijk is om te beginnen met vloggen, maar dat je met een paar simpele basistips gewoon kunt starten. In het vlog laten ze zelf zien dat ze in het begin de lat ook veel te hoog legden. Na drie pilotswas het nog niet goed genoeg. Marije en Harmke: “Maar in deze tijd van snelle communicatie hoeft dat dus ook niet: authentiek is het nieuwe perfect, realiteit de nieuwe kwaliteit”


Gorssel, 24 mei 2018  

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op TwitterStuur een link van deze pagina per e-mail