Dorpsplan Gorssel gelanceerd

Gepost in Nieuws

Dorpsraad 050918 1 kleinVoorzitter Hans Geerlink (l.) overhandigt het Dorpsplan aan kernwethouder Bert Groot WesseldijkOp de druk bezochte ledenvergadering van de Vereniging Dorpsraad Gorssel van 5 september 2018 werd het definitieve Dorpsplan 2018-2023 gelanceerd. Na een toelichting door vertrekkend voorzitter Hans Geerlink werd het eerste gedrukte exemplaar aangeboden aan kernwethouder Bert Groot Wesseldijk. Het dorpsplan is ook digitaal beschikbaar. Gorssel kan nu aan de slag.

Ledenvergadering Dorpsraad
Dorpsraad 050918 4 kleinDe wethouder spreekt de aanwezigen toeOp de ledenvergadering van de Dorpsraad van 30 mei 2018 was de concepttekst van het Dorpsplan 2018-2023 al besproken. Tijdens die bijeenkomst en de weken erna kwamen nog diverse reacties binnen. Vanuit alle aangedragen informatie heeft de kerngroep DOP de afgelopen zomer de definitieve tekst van het Dorpsplan gemaakt. André Middeldorp verzorgde het ontwerp en de lay-out.

Voorzieningen
Tijdens de ledenvergadering werden enkele van de behandelde onderwerpen nader toegelicht. De wethouder gaf bij het onderwerp ‘voorzieningen’ aan welke weg volgens hem het beste bewandeld kan worden om ook in de toekomst in Gorssel goede en bereikbare voorzieningen te hebben. De wethouder heeft inmiddels met tal van betrokkenen gesprekken gevoerd om zich in het dossier in te werken.
Dorpsraad 050918 5 kleinEen en ander sluit naadloos aan bij de tekst in het nieuwe Dorpsplan, waarin aangedrongen wordt op een verder onderzoek naar de toekomst van de voorzieningen, uitgaande van diverse opties en ondersteund door een breed gedragen projectgroep.

Nieuw bestuur
Dorpsraad 050918 2 kleinNieuw Dorpsraadbestuur: v.l.n.r. Marije Alma, Herman Beekhuis, Otto van Harmelen, Paul Wiegerinck en Pam van 't HofIn de ledenvergadering werd ook een nieuw bestuur voor de Vereniging Dorpsraad Gorssel gekozen. Vertrekkend bestuurders Arne Greven, Jan de Vries en Hans Geerlink maakten plaats voor Pam van ’t Hof, Marije Alma en Otto van Harmelen. Samen met Herman Beekhuis en Paul Wiegerinck vormen zij vanaf nu het nieuwe bestuur dat als belangrijke taak heeft om samen met veel Gorsselnaren de speerpunten uit het nieuwe Dorpsplan op te pakken.


Redactie Gorssel.nl
6 september 2018

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op TwitterStuur een link van deze pagina per e-mail