Snelheidsproef N348 eind september 2018 van start

Gepost in Nieuws

Eind september 2018 begint een proef om de maximum snelheid op de N348 tussen Gorssel en Eefde te verlagen. De snelheid vanaf de rotonde N348/Zutphenseweg bij Eefde tot aan de bebouwde kom van Gorssel wordt verlaagd van 80 naar 60 km/u. De proef stopt in het voorjaar van 2019. Aanwonenden en weggebruikers kunnen in die periode meedoen met een enquête.

Verkeersveiligheid
Snelheid2 kleinBorden (gezien vanaf de Gorsselse komgrens richting Eefde) kondigen de snelheidsproef aanBewoners langs de N348 (Zutphenseweg) en de gemeente Lochem hebben aandacht gevraagd voor de verkeersveiligheid op de weg tussen Eefde en Gorssel. De provinciale weg N348 tussen Zutphen en Deventer (A1) is een gebiedsontsluitingsweg met een belangrijke functie voor het regionale verkeer. Er geldt een maximumsnelheid van 80 kilometer per uur. Het wegbeeld tussen Eefde en Gorssel komt niet overeen met de functie van een gebieds-ontsluitingsweg. Er zijn veel erfaansluitingen en dicht op de weg staan (dikke) bomen in de obstakelvrije zone. 
De provincie doet nu een proef met een verlaging van de maximum snelheid van 80 km naar 60 km per uur op het weggedeelte vanaf de rotonde N348 bij Eefde tot aan de komgrens van Gorssel.

Evaluatie
De proef duurt een half jaar. Na afloop van de proefperiode kijkt de provincie op basis van een evaluatie hoe ze verder gaat met de snelheid op dit deel van de N348.

Enquête
De provincie wil graag van bewoners en weggebruikers weten hoe deze snelheidsverlaging wordt ervaren en is daarom op zoek naar mensen die gedurende de proefperiode een aantal keren een paar vragen willen beantwoorden. Wie bij het onderzoek wil helpen kan een enquête invullen.

Planning
De proef start in september 2018 en stopt in het voorjaar van 2019. Daarna beginnen de geplande werkzaamheden aan de kruispunten Jodendijk-Scheuterdijk  en Quatre Bras.
In oktober 2018 organiseert de provincie een inloopavond over de proef en het monitoringsonderzoek.


Redactie Gorssel.nl
7 september 2018 

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op TwitterStuur een link van deze pagina per e-mail