Opfriscursus verkeerskennis en rijvaardigheid

Gepost in Nieuws

Veilig Verkeer Nederland en Stichting Welzijn Lochem organiseren op 2 en 3 oktober 2018 een rijvaardigheidscursus om verkeerskennis op te frissen. De cursus bestaat uit een theorieavond en een rijvaardigheidsrit van een uur, beide vanuit Zalencentrum Stegeman in Laren.

Bijspijkeren
Rijvaardig kleinRijvaardigheidstest Veilig Verkeer NederlandErvaren verkeersdeelnemers kunnen zich nog eens laten bijspijkeren over de nieuwste verkeersregels, turborotondes, spitsstroken en nieuwe belijningen. Daarbij worden ook tips gegeven voor zuiniger en milieuvriendelijker rijden en adviezen over eventuele routinefoutjes.

Theorieavond
Op dinsdagavond 2 oktober 2018 geeft een verkeersvoorlichter van Veilig Verkeer Nederland informatie over de verkeersregels en -borden die in de loop der jaren veranderd zijn. Deze avond vindt plaats in Zalencentrum Stegeman in Laren, aanvang 20.00 uur, inloop met koffie en thee vanaf 19.30 uur.

Rijvaardigheidstest
Woensdag 3 oktober 2018 volgt het tweede deel van de cursus. Deelnemers maken in hun eigen auto een rit met een erkend rijinstructeur, aansluitend worden rijvaardigheidstips gegeven. Verder kan er deelgenomen worden aan een gehoor- en ogentest, verzorgd door Beter Horen en Bril-In-Mode. Totale duur is ongeveer één uur. Cursisten ontvangen na afloop een naslagwerk, een bewijs van deelname en een ritverslag van de rijinstructeur. Ook deze dag vindt plaats vanuit Zalencentrum Stegeman in Laren.

Info en opgave
De kosten voor beide dagen bedragen € 15.
Opgave kan tot en met 25 september 2018 via SWL Vrijwillige Dienstverlening, iedere werkdag van 9.00-12.00, tel. 0573-254444 of per e-mail via of .
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Gerard Spil van Veilig Verkeer Nederland afdeling Lochem: tel. 0573-280333.


Gorssel, 7 september 2018

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op TwitterStuur een link van deze pagina per e-mail