Robert Paul Wielinga loopt de Amsterdam City Swim

Gepost in Nieuws

RobertPaul ACS2018Robert Paul Wielinga tijdens de A'dam City Swim op 9 sept. 2018Vanwege de beruchte e-coli bacterie werd de Amsterdam City Swim van zondag 9 september j.l. een ‘Amsterdam City Walk'. Gorsselnaar en ALS-patiënt Robert Paul Wielinga deed mee met zijn team van ruim 60 vrienden, familieleden en bekenden en dat leverde € 52.000 op voor onderzoek naar ALS.

RobertPaulPenicillinekuurFotoStentorVoor de speciale behandeling moet Robert Paul regelmatig 8 uur aan een infuus met penicilline G en hydrocortison.
Foto Frank Jansen / De Stentor
Bij Robert Paul werd in 2015 de diagnose ALS vastgesteld en hij kreeg te horen dat al na enkele maanden hij grote beperkingen zou hebben. Hij besloot mee te doen aan een proef waarbij enkele patiënten medicijnen krijgen die eigenlijk bedoeld zijn voor andere neurologische ziekten. Of het daardoor komt moet nog uit het onderzoek (betaald met opbrengst van de A’dam City Swim) blijken, maar feit is dat het Robert Paul veel beter vergaat dan andere ALS-patienten. Hij deed zelfs voor de derde keer mee aan de City Swim, maar dit jaar dus lopend.
In de Stentor zijn zijn twee mooie artikelen verschenen over Robert Paul. U kunt ze online lezen via deze links:
  


Gorssel, 10 september 2018

   

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op TwitterStuur een link van deze pagina per e-mail