Gorssel geniet van Gorssel Huilt

Gepost in Nieuws

Een grote parasol hing boven het Nijverheidsplein, maar gelukkig viel er geen spatje regen. Het was een prachtige avond en Gorssel Huilt werd afgelopen zaterdag één groot feest. Het smartlappenfestival was vrijwel uitverkocht en het leek of het hele dorp was uitgelopen.

GH18 OverzichtFoto's: Vivian FotografieTijdens Gorssel Huilt krijgen amateur zangers en zangeressen de ruimte om een smartlap of levenslied ten gehore te brengen. Daarbij worden ze begeleid door de ‘GH Band’, een zesmans orkest. Een deskundige jury beoordeelt de kwaliteiten van de deelnemers en bepaalt wie deze avond als Smartlapkoning(in) gehuldigd wordt.
Organisatoren Erik Bötzel en Henk Veenendaal waren opgetogen over de opkomst en de sfeer die zorgde voor een onvergetelijk feest. Er werd meegezongen, gedanst en gehost.
Er waren 18 liedjes uitgevoerd toen de jury zich terugtrok om de winnaar te bepalen. Ondertussen gaf Jaques Herb de avond een extra feestelijk tintje. Hij wist de prachtige sfeer goed te bespelen.

Ruwe diamant
GH18 Hendrie325'Ruwe diamant' Hendrie BruggemanJuliette Dumoré van DumoSound had een prijs ter beschikking gesteld, waarbij zij met haar kennis van zangtechniek de deelnemers op hun verborgen talent beoordeelde. Wie klinkt misschien nu nog niet zo goed, maar kan met wat lessen en coaching een pareltje worden? Dat werd Hendrie Bruggeman. Hij krijgt binnenkort les van Juliette en dan zal er een opname worden gemaakt.

Smartlappenkoning 2018
GH18 GorsselseMoppenDe Gorsselse Mopjes (Marja Peters, Anouk Terpstra en medewerkers van de bakkerij) mogen zich een jaar lang Smartlappenkoning noemen.De jury koos ‘De Gorsselse Mopjes’ van Bakkerij Terpstra als de beste uitvoering van deze avond. Zij werden winnaar met het lied ‘De Woonboot’ en mogen zich een jaar lang Smartlappenkoning van Gorssel noemen. De jury prees de zang, de uitvoering en het Gorsselse tintje dat zij het liedje hadden gegeven. Rutger Oldenhuis werd tweede met zijn zelfgecomponeerde lied ‘In de war’. De derde plaats werd behaald door Ingeborg Wieten en Bob van Tongeren met het lied ‘Rocky’. Grote verrassing was dat aan het eind van het lied het dochtertje van Rocky een strofe zingt. Daar stond ze: Jasmijn Kien, onbevangen en heel zuiver zong ze recht je hart in. Prachtig moment! Al met al werd het een avond om in te lijsten, volgend jaar weer?


Gorssel, 10 september 2018

  

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op TwitterStuur een link van deze pagina per e-mail