Muziekles op de blokfluit bij De Harmonie

Gepost in Nieuws

Het muzikale seizoen van De Harmonie Gorssel-Eefde is ook bij de jeugd weer begonnen. 
De blokfluitgroep in Gorssel heeft een open les op 25 september 2018 en het HIT Orkest gaf zijn eerste concert op 31 augustus 2018.

HIT Orkest
kopfoto kleinOpen les blokfluitgroep in de Vullerschool in Gorssel op 25 september 2018Inmiddels bestaat het HIT Orkest uit elf leden en twee ondersteunende orkestleden. Iedereen die een instrument wil leren spelen in een orkest kan meedoen. Daarbij doet leeftijd er niet toe: er zijn ‘leerlingen’ in de leeftijd van 8 tot 40 jaar. Binnenkort komen twee leerlingen het HIT Orkest versterken op hobo en saxofoon. De Harmonie: “Het is een geweldig leuk groepje met veel liefde voor muziek en ze zijn gek op samen spelen”. Alle leerlingen hebben naast orkestrepetities ook les van professionele docenten. 

Muziekles op de blokfluit
Maar voor je toe bent aan het HIT Orkest moet je natuurlijk leren noten lezen, samen muziek maken en spelen op een echt muziekinstrument. Als je zeven jaar of ouder bent kun je bij De Harmonie muziek leren spelen. Dat gebeurt op een blokfluit.
Van de zestien blokfluitleerlingen van 2018 hebben er negen besloten door te gaan met een instrument. Zij hebben inmiddels hun instrument ontvangen en beginnen halverwege september 2018 met hun lessen. Na een aantal maanden mogen ook zij meedoen met het HIT Orkest. Een van de leerlingen is ook al begonnen in het grote orkest, als aanvulling op het HIT Orkest en dat doet ze heel goed. Vijf leerlingen doen eind dit jaar A-examen; ze mogen dan ook af en toe meespelen met het grote orkest, iets waar zij en het orkest nu al naar uitkijken.

Blokfluitgroep Gorssel
De blokfluitgroep in Gorssel begint deze week. Momenteel zijn er vijf leden; wie interesse heeft, kan komen kijken bij de open les van Anita Berrier op dinsdag 25 september 2018 van 15.15 tot 15.55 uur in de Vullerschool in Gorssel.


Gorssel, 14 september 2018 

 

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op TwitterStuur een link van deze pagina per e-mail