Jacques Wezenberg vertrekt en gaat nieuwe uitdaging aan

Gepost in Nieuws

Jacques Wezenberg van Wezenberg Groente, fruit, delicatessen en traiteur in Gorssel vertrekt en gaat een nieuwe uitdaging aan. Karin, dochter Maud en haar man Wouter Averdijk blijven het vertrouwde gezicht van de winkel. Wouter wilde Jacques in het zonnetje zetten en regelde een interview met Gorssel.nl. Een afspraak was snel gemaakt.

Verrast
JacquesJacques Wezenberg, en foto onder samen met dochter Maud en schoonzoon Wouter die de zaak zullen overnemen.Als Gorssel.nl arriveert, staat Jacques in de winkel. Wouter vertelt hem dat er iemand voor hem is en Jacques is aangenaam verrast als hij de reden van het bezoek verneemt. Buiten in de zon en met een cappuccino vertelt hij Gorssel.nl zijn verhaal.

Vrachtwagenchauffeur
JacquestrioDochter Maud en schoonzoon Wouter zullen de zaak overnemen, vertelt Jacques. Dat was al langer het plan, maar het is in een stroomversnelling gekomen. Lang geleden heeft Jacques het vrachtwagenrijbewijs behaald en hij gaat nu zijn jongensdroom achterna: hij wordt vracht­wagen­chauffeur en wel bij Huuskes in Nijkerk, leverancier op het gebied van eten en drinken voor onder andere zorg­instellingen, zieken­huizen, bedrijfs­restaurants, horeca en cateraars. Zo leveren zij ook aan De Borkel in Gorssel.
Jacques wist dat dit een goede markt was en toen hij over deze vacature vernam, nam hij contact op met het bedrijf en werd hij meteen aangenomen. Hij kan op 1 oktober 2018 al beginnen, vandaar zijn versnelde vertrek.
Maud en Wouter wonen al enige tijd met hun kinderen boven de zaak en Jacques is verhuisd naar Zutphen. Er werken tegenwoordig vier fulltime krachten in de winkel, in de drukke perioden werken ze met zijn vijven of zessen.

Historie
In 1981 begonnen Jacques en Karin een groentespeciaalzaak in IJsselmuiden. De zaak groeide daar uit zijn jasje en een nieuwe plek werd gevonden in Gorssel waar Jacques' zus woont. In 1992 kochten zij het pand van de toenmalige videotheek aan de Hoofdstraat.
De markt in Gorssel is heel anders dan die van IJsselmuiden. In Gorssel is de markt verfijnder en daardoor kon de groentespeciaalzaak zich ontwikkelen. Vanaf 1996 is de groentespeciaalzaak dan ook een traiteur, vanaf 2000 wordt het een zelfbedieningszaak en de laatste zes jaar worden er steeds meer kant-en-klaarmaaltijden aangeboden. En die ontwikkeling zet zich voort. Alles wordt bereid in de keuken achter de winkel.

Nieuwe uitdaging
Jacques heeft altijd met heel veel plezier en succes in Gorssel gewerkt, maar verheugt zich toch op een nieuwe uitdaging. Hij kijkt uit naar de contacten in zijn nieuwe baan en naar een nieuwe start op meerdere fronten: werk, gezondheid en relaties.

Jacques bedankt al zijn klanten voor de plezierige contacten en het in hem gestelde vertrouwen. Aanstaande zaterdag is zijn laatste werkdag in Gorssel. Dus wie dat wil, kan hem nog even goedendag zeggen.
Jacques heeft er alle vertrouwen in dat zijn dochter en schoonzoon de zaak vakkundig zullen voortzetten. Ze zijn al druk bezig met huisstijl, logo et cetera.

    

Redactie Gorssel.nl
26 september 2018

  

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op TwitterStuur een link van deze pagina per e-mail