Toekomstverkenning kerkgemeenten Gorssel/Epse en Eefde

Gepost in Nieuws

De protestantse kerkgemeenten van Eefde en Gorssel/Epse staan beide voor een nieuwe toekomstvisie. Daarom hebben beide kerkenraden een stuurgroep ingesteld om samen met de kerkgemeenschappen een visie voor de toekomst te ontwikkelen en de mogelijkheden voor verdere samenwerking in beeld te brengen. “We slaan de handen ineen en gaan samen een verkenning doen over hoe we kerk willen zijn. Voor onze gemeenteleden maar ook daar buiten”, aldus Peter van de Steege (voorzitter van de kerkenraad Gorssel/Epse). Ymte Groeneveld (voorzitter van de kerkenraad Eefde) vult aan: “We willen bouwen op waar we goed in zijn, elkaar inspireren en daar waar mogelijk samenwerken”.

Stuurgroep
LogoToekomstKerken kleinDe protestantse kerkgemeenten Gorssel/Epse en Eefde zoeken samenwerkingDe stuurgroep zal werken met de methode ‘Waarderende Gemeente­opbouw’. Deze methode wordt vaak gebruikt voor vernieuwings­processen in de protestantse kerken. “We delen met elkaar positieve ervaringen en succesvolle activiteiten en vervolgens bedenken we samen hoe onze kerkgemeenschappen er over vijf of tien jaar uit zouden moeten zien”, aldus Gerben Algra, voorzitter van de stuurgroep. “Samen gaan we in gesprek over welke rol de kerk speelt in onze dorpen, met wie we samen willen werken en hoe we dat willen bereiken. We willen zoveel mogelijk mensen bij dit project betrekken, zowel kerkleden als andere dorpsgenoten. Op zondag 7 oktober 2018 starten we met een kerkdienst in alle drie kerken. Iedereen is welkom, alle ideeën zijn de moeite waard.”

Visie
In 2019 worden de verschillende elementen van deze gesprekken ondergebracht in een visie van beide kerken. Deze visie krijgt daarna ‘handen en voeten’. Op dit moment is nog niet te zeggen hoe de toekomst van beide kerkgemeenten er uit gaat zien en hoe intensief de samenwerking gaat worden. De stuurgroep: “Dat zal gaandeweg duidelijk worden”.


Gorssel, 27 september 2018

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op TwitterStuur een link van deze pagina per e-mail