Eerlijke kleding centraal in diaconale kerkdienst

Gepost in Nieuws

Ieder jaar is er in de Protestantse Gemeente Gorssel/Epse een diaconale kerkdienst. Binnen zo’n dienst staan diaconale thema’s centraal. Ook dit jaar is dat het geval: op zondag 14 oktober 2018 in de kerk in Gorssel. Deze keer wordt vooral aandacht besteed aan ‘Eerlijke kleding’.

Duurzame kleding
KledingDuurzaam kleinEerlijke kleding staat centraal tijdens diaconale kerkdienst op 14 oktober 2018De dienst is voorbereid door de taakgroep Diaconie in samenwerking met voorganger ds. Daan Bargerbos en Jaantje Vink van KerkinActie. Mevrouw Vink zal een presentatie verzorgen over het thema. Verder zijn er dames aanwezig van ‘Sari Fair Fashion’ uit Oene. De Sariwinkels hebben een collectie duurzame kleding en accessoires. Ook de bekende ‘Loesje’ is aanwezig in de vorm van enkele aansprekende posters.

Misstanden
De kledingindustrie kent veel misstanden: kinderarbeid, milieuvervuiling en uitbuiting komen op grote schaal voor. Achter­gronden van deze problematiek en ook de vraag: ‘Wat kan ik zelf doen? Komen tijdens de dienst aan bod.
Iedereen die belangstelling heeft voor het onderwerp Eerlijke Kleding is van harte welkom. De dienst begint om 10.00 uur.


Gorssel, 7 oktober 2018

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op TwitterStuur een link van deze pagina per e-mail