Gorssel.nl blijft maar groeien

Gepost in Nieuws

Aan de groei van de bezoekers­aantallen van Gorssel.nl lijkt maar geen eind te komen. Afgelopen maand bezochten per dag bijna duizend mensen de website. Die bekijken gemiddeld ongeveer 2,5 pagina’s waarvan het Prikbord met 500 hits per dag het meest populair is.

Kop nw websiteVan, voor en door GorsselDie websitebezoeken zijn op maandbasis afkomstig van bijna 12.000 unieke bezoekers (IP-adressen). Dat zijn inwoners van Gorssel en omliggende dorpen en steden, maar ook toeristen. Naast de nieuwsberichten en aankondigingen in de agenda is de rubriek Erop uit erg populair. Toeristen vinden daar alle overnachtings­mogelijkheden in Gorssel en directe omgeving. Bezoekers én inwoners kunnen er ideeën opdoen voor uitstapjes in Gorssel en omstreken.

De populariteit van Gorssel.nl helpt iedereen in het dorp die wat organiseert of onderneemt, verenigingen, bedrijven en instellingen. De website is voor hen een belangrijk medium om hun doelgroep te bereiken.

Virtueel dorpsplein
PrikbordPrikbord, het digitale dorpsplein van GorsselGorssel.nl inspireert, brengt mensen bij elkaar en bevordert de samenhang en levendigheid van het dorp. Gorssel is een prachtig, actief en vitaal dorp en dat wil de redactie met deze website uitstralen. Het Prikbord is daar een laagdrempelig voorbeeld van. Iedereen kan daar een berichtje op zetten, bijvoorbeeld voor het aanbieden of vragen van spullen, voor gevonden voorwerpen, voor vacatures, maar ook voor noaberhulp en vrijwilligerswerk. De redactie krijgt bijna dagelijks enthousiaste e-mails over het Prikbord, bijvoorbeeld dat er weer een leuke match tot stand is gebracht of dat de gevraagde hulp is gevonden.
Er is bewust gekozen voor simpel en ongesorteerd Prikbord, met alle onderwerpen door elkaar. Dat past bij de schaal van het dorp, want Gorssel is te klein voor allerlei verschillende, naar thema of doelgroep onderscheiden websites. Mensen kijken uit nieuwsgierigheid op het Prikbord of omdat ze iets specifieks zoeken, maar ‘toevallig’ valt het oog dan op een verzoekje van iemand. En zo wordt er regelmatig voldaan aan een vraag voor noaberhulp die anders onopgemerkt zou zijn gebleven.

Vrienden en sponsoren
Iedere dag staan er wel weer nieuwe berichten op Gorssel.nl. Dat zijn zowel ingezonden berichten als eigen artikelen en fotoseries van de redactie. Dat is best veel werk al zeggen we het zelf en dat vele werk gebeurt uitsluitend door vrijwilligers. Het team van Gorssel.nl bestaat uit elf personen.
Maar ook een vrijwilligersorganisatie kan niet zonder geld. Vorig jaar zijn we begonnen met fondswerving bij particulieren en bedrijven. Dat heeft de verwachtingen overtroffen. Het geeft aan dat draagvlak en waardering voor Gorssel.nl groot zijn en dat ervaren we als een enorme stimulans. Waardeert u Gorssel.nl? Dan is het misschien een idee om (met een klein bedrag) ook ’Vriend van Gorssel.nl’ te worden. Zie de link onderaan dit artikel.

2.300 volgers op social media
FacebookButton100pxBijna 2.300 mensen volgen Gorssel.nl via Facebook en Twitter. Daarop staan korte berichtjes over een selectie van het nieuws en dingen uit de agenda van Gorssel.nl, maar worden ook berichten gedeeld van anderen waarvan wij denken dat die leuk zijn voor Gorsselnaren.
 

 

Redactie Gorssel.nl
11 oktober 2018

 

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op TwitterStuur een link van deze pagina per e-mail