Bijzonder concert in Diepenveen

Gepost in Nieuws

Het Britten Jeugd Strijkorkest geeft op zondag 25 november 2018 in klooster Nieuw Sion in Diepenveen een bijzonder concert ten bate van de stichting Mojo 51. 
Lions25102018 kleinHet orkest speelt onder leiding van dirigent Loes Visser werken van Hendrik Andriessen (1892-1981), Claude Debussy (1862-1918), Felix Mendelssohn Bartholdy (1809-1847) en Edward Elgar (1857-1934). Als solisten treden op Kaya Gür (viool) en Jareach Gilula (harp). 
De Lions Club Deventer Zuid, met veel leden uit Gorssel en naaste omgeving, organiseert het concert.

Stichting Mojo51
BrittenJeugd kleinBritten Jeugd StrijkorkestDe Deventer Stichting Mojo 51 (voorheen WonderKids) is opgericht in 2010 en zet zich in voor kinderen, jongeren en jong­volwassenen (van 4 tot 27 jaar) die door financiële en sociale belemmeringen minder kansen in de samenleving dreigen te krijgen. Mojo51 organiseert activiteiten waarbij kinderen, jongeren en jong­volwassenen zich ondanks hun achterstands­­situatie kunnen ontplooien. De stichting is daarbij mede afhankelijk van donaties. Stichting Leergeld Deventer, Lions Deventer Zuid en particulieren maken door donaties de activiteiten van de stichting mogelijk.

Nieuw Sion
SionNieuw kapel kleinConcertlocatie klooster Nieuw Sion in DiepenveenHet concert van het Britten Jeugd Strijkorkest vindt plaats in klooster Nieuw Sion, een bijzondere plek.
De voormalige abdij Sion was een cisterciënzer abdij in Diepenveen, op een grond­gebied van 58 hectare. Het klooster­complex (inmiddels een Rijksmonument) werd gebouwd met hulp van Deventer industriëlen en werd rond 1900 betrokken. In 1935 werd het klooster een abdij: het enige cisterciënzer klooster boven de grote rivieren. Het grote complex met ruimte voor meer dan honderd mensen werd uiteindelijk een te grote last: een gedeelte van de broeders en de abt vertrokken in 2015 naar Schier­monnikoog voor een nieuw begin in de afgelegenheid, passend bij de nieuwe tijd en bij de omvang van de communiteit. ‘Klooster Sion’ staat dus op Schiermonnikoog.
De gebouwen in Diepenveen werden verkocht aan de stichting Nieuw Sion, die de plek wil behouden ‘als plaats van God’: klooster Nieuw Sion.

Informatie
Het concert van het Britten Jeugd Strijkorkest vindt plaats op 25 november 2018 in klooster Nieuw Sion aan de Vulikerweg 6 in Diepenveen en begint om 14.30 uur.
Kaarten à € 25 (incl. consumptie) zijn verkrijgbaar bij de VVV Deventer op het adres Brink 56 (De Waag) en via .

Gorssel, 15 oktober 2018

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op TwitterStuur een link van deze pagina per e-mail