Loket Gorssel blijft voorlopig open

Gepost in Nieuws

Het gemeente­loket in Gorssel blijft voorlopig in dezelfde vorm open tot 2023. Dat besluit nam de gemeente­raad van Lochem in zijn vergadering van 15 oktober 2018. Een debat was niet nodig, het besluit was unaniem.

Bevoegdheid van de raad
GemBalieOldenhofFototGem kleinHet gemeenteloket in Den Oldenhof in Gorssel in ieder geval tot 2023 openIn 2015 besloot de gemeente­raad van Lochem om het gemeente­loket in Gorssel tot en met 2018 open te houden. Het college wilde destijds voortaan zelf de afwegingen rond verlenging of sluiting van het loket maken, maar daar stak de volledige gemeente­raad een stokje voor. De raad wil de vinger aan de pols houden. 
In 2018 was dus een nieuw raads­besluit nodig over het al dan niet open houden van het loket vanaf 2019. 

Service onveranderd
Het gemeente­loket in Gorssel blijft in de huidige vorm in stand tot en met 2023. Het loket blijft geopend op woens­dagen van 8.30 uur tot 17.00 uur voor het aanvragen van burger­zaken­producten, uitsluitend op afspraak.
Openingstijden en service blijven dus gelijk. Wie een document aanvraagt in Gorssel moet dit in Lochem ophalen. Het is volgens het college te kostbaar om tegemoet te komen aan de wens om het afhalen van documenten in Gorssel mogelijk te maken. Deze mogelijkheid en ook een mogelijke bezorgservice zijn opnieuw onderzocht, maar het college wilde geen wijzigingen voorstellen. De raad had ook voor andere oplossingen kunnen pleiten, maar had daar kennelijk geen behoefte aan. De voltallige raad schaarde zich achter het collegevoorstel.


Redactie Gorssel.nl
16 oktober 2018

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op TwitterStuur een link van deze pagina per e-mail