Kunst voor kinderen

Gepost in Nieuws

Grada Buren geeft in haar atelier aan huis, Atelier No. 15 in Gorssel, schilder- en teken­les aan beginners en gevorderden. Ze biedt nu ook ‘Kunst voor kinderen’ aan, in zes wekelijkse lessen op de woensdagmiddag, te beginnen op 7 november 2018.

Een eigen kunstwerk
Grada1 kleinGrada Buren in haar Atelier no. 15 in GorsselKinderen ontdekken tijdens de lessen hoe echte kunstenaars hun werk eigenlijk maken. In een aantal lessen staan verschillende kunstenaars centraal die werk maken op doek en papier. 
Grada vertelt eerst in het kort iets over de kunste­naars en laat werken zien die ze hebben gemaakt. De kinderen leren hoe ze elementen van de stijl van de betref­fende kunstenaar kunnen toe­­passen in hun eigen kunst­werk. Daarbij maken ze soms eerst wat proefjes voordat ze echt aan de slag gaan of ze werken volgens een stappen­plan. Er worden verschillende materialen gebruikt, zoals papier, schilders­doek, verf, potloden, houtskool, krijt en inkt; of materialen uit de natuur zoals takjes, blad en stukjes boomschors. Het maken van een eigen kunstwerk kan soms ook verspreid zijn over twee lessen. 

De lessen
‘Kunst voor kinderen’ is bestemd voor kinderen van 8-12 jaar. Er zijn zes lessen op woensdagmiddag van 13.00 uur tot 14.30 uur op 7, 14, 21 en 28 november en 12 en 19 december.
De kosten van de cursus zijn € 60, inclusief materiaal en iets te drinken. Er kunnen acht kinderen meedoen. 
Opgave via e-mail: . Plaatsing geschiedt op volgorde van tijdstip van ontvangst van de mail. Via de mail volgt een bevestiging van plaatsing. 
Atelier No. 15 bevindt zich aan de Ketenbosweg 17, 7213 WB, Gorssel. Voor vragen: tel. 06-14374803. 

Gorssel, 17 oktober 2018

 

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op TwitterStuur een link van deze pagina per e-mail