Expositie Henk van Lottum in het Tramstation

Gepost in Nieuws

Tot en met 28 november 2018 is in het Tramstation in Gorssel een expositie te zien van het werk van Henk van Lottum. De Gorsselse kunstenaar schildert natuur en land­schappen, maar maakt ook abstract werk. 

Autodidact
Lottum Henk van2 klein'Tuin van Mies'Henk van Lottum (1945, Zwolle) is auto­didact en schildert sinds 2012. Hij wilde gewoon eens proberen hoe het schilderen voelde. Al snel had hij het gevoel dat hij er iets van zichzelf in kwijt kon en dat gevoel heeft hij steeds meer. De onder­werpen hebben veelal betrekking op natuur en land­schap, maar hij schildert ook wel abstracte patronen. Henk heeft niet zo'n behoefte aan het volgen van lessen, want hij wil vrij zijn in zijn gebruik van kleur en techniek. Hij werkt zowel met acryl als met olieverf. 

Persoonlijke beleving
Lotttum Henk van klein'Reikende takken'Over zijn werk vertelt Henk het volgende: “Ik wil mijn persoon­lijke beleving van de omringende wereld in mijn schilderijen tot uiting brengen. Het is voor mij een kwestie van kijken en laten ontstaan, het beeld niet opdringen of afdwingen. Ik ontdek tijdens het schilderen pas wat ik wil, hoe het voelt, al staat het onderwerp wel vast. Ik schilder graag in veel lagen omdat volgens mij de kleuren dan pas echt gaan leven”. Naast schilderen foto­grafeert Henk ook: vooral weer natuur en landschap. 
Tijdens de maandelijkse Open dag van het Tram­station op 3 november 2018 is Henk van Lottum aanwezig om vragen over zijn werk te beantwoorden.
Zie ook zijn website: www.oogenlens.nl.

Boek Gorssel
De Open dag op 3 november staat verder in het teken van het boek Gorssel van Agrarische Gemeenschap tot Forensen­dorp’, dat binnenkort verschijnt.
Via de website www.deelfmarken.nl is meer informatie over het boek te vinden en kan door middel van voor­inschrijving van korting gebruik worden gemaakt. 

Openingstijden
Het Tramstation is tijdens de Open dag op zaterdag 3 november 2018 geopend van 11.00 tot 15.00 uur en verder iedere dinsdag van 14.00 tot 16.00 uur en iedere donderdag van 10.00 tot 12.00 uur. Exposities zijn van buitenaf permanent te zien.
Adres: Het Tramstation, Van der Capellenlaan 4, 7213 AG Gorssel.


Gorssel, 20 oktober 2018

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op TwitterStuur een link van deze pagina per e-mail