Met de SWL-bus op stap: Airborne Museum

Gepost in Nieuws

Een dagje uit met de bus van Stichting Welzijn Lochem (SWL). Dat kan iedere maand, steeds met een andere bestem­ming. Deelnemers worden thuis opgehaald en weer thuis­gebracht. Het eerstvolgende uitje is op woensdag 7 november 2018. De bestemming is deze keer het Air­borne Museum ‘Hartenstein’ in Oosterbeek.

Airborne Museum ‘Hartenstein
Airborne Museum Hartenstein kleinAirborne Museum 'Hartenstein' in OosterbeekHet Airborne Museum 'Harten­stein in Oosterbeek is gevestigd in het voo­rmalige hoofdkwartier van de Britse troepen tijdens de Slag om Arnhem in september 1944. Het museum heeft een uit­ge­brei­de collec­­tie wapens, kleding, uitrustings­stuk­ken, interviews, foto’s en video’s en bevat ook de zogenaamde Airborne Experience’, waar bezoekers in de voet­sporen treden van een soldaat. Het museum richt zich niet alleen op de geallieerde zijde van het verhaal, maar toont ook de Duitse kant en de betrokken burger­bevolking.

Informatie
Deelnemers krijgen een dag van tevoren een telefoon­tje over het tijdstip waarop ze thuis worden op­gehaald. Dit tijdstip zal deze keer tussen 09.30 en 10.00 uur liggen. Rolstoel of rollator kunnen mee, maar dan moet wel zelf voor eventuele begele­iding gezorgd worden.
De kosten voor de tocht bedragen € 37,50 p.p.Dit is inclusief vervoer, koffie met gebak, pannenkoekmenu als lunch (soep, pannenkoek en dessert) en entree Air­borne museum. Met een Museum­jaarkaart is de toegang tot het Airborne Museum gratis en dan bedragen de kosten € 27,50 euro p.p. De consumpties bij het pannenkoekmenu zijn voor eigen rekening.
De tocht gaat door bij deelname van minimaal vijf personen. Er kunnen maximaal zestien personen mee.

Aanmelden
Bel voor nadere informatie en aanmelden met de Vrijwillige Dienst­verlening van SWL: tel. 0573-297000, op werkdagen bereikbaar tussen 09.00 en 12.00 uur. Aanmelden voor dit uitje kan alleen op maandag 29 oktober 2018 vanaf 09.00 uur (wel op tijd bellen, want het uitje zit vrij snel vol!).


Gorssel, 22 oktober 2018

 

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op TwitterStuur een link van deze pagina per e-mail