WTC Gorssel organiseert de 32e Heideveldtoertocht

Gepost in Nieuws

Mountainbikers en cyclocrossers kunnen zondag 4 november a.s. weer hun hart ophalen tijdens de 32e editie van de Heideveldtoertocht. De route is dit jaar geheel herzien en gaat over paadjes en landgoederen die normaal niet toegankelijk zijn.

WTC ATB enDeelnemers kunnen kiezen uit twee afstanden, 35 en 45 km. De route is duidelijk aangegeven met pijlen.
De tocht is altijd weer een mooie belevenis voor jeugd en volwassenen. Fietsen door de mooie omgeving van Gorssel met fraaie herfstkleuren. MTB-ers en cyclo­crossers uit heel oost-Nederland doen eraan mee. Bij mooi weer kan het aantal deel­nemers oplopen tot duizend.

Grote klus
WTCgr4De organisatie van het evenement is ieder jaar weer een grote klus. De vernieuwde route is maanden geleden na veel onderzoek en in goed overleg met land­eigenaren en beheerders gemaakt. Afgelopen maand is de route vele malen voorgereden door leden van de club. Er is gesnoeid om paadjes toegankelijk te houden en er zijn vervallen bruggetjes hersteld.
De dag voor het evenement worden de routepijlen geplaatst en die worden 's ochtends vroeg nog gecontroleerd. Tijdens de tocht zijn er leden aanwezig voor hulp en om de route nogmaals te controleren. Onderweg is een rust­plaats met eten en drinken. Anderen zijn weer actief bij de start- en finish­plaats. Er is EHBO aanwezig en een mecanicien. En natuurlijk moet alles na afloop weer worden opgeruimd.  

Starten bij de voetbal
WTCgr2Start en finish is bij de VV Gorssel (voetbal), Markeweg 10, 7213 GC Gorssel). De kantine, douche en kleed­ruimte en ruime parkeer­gelegenheid zijn beschik­baar. Er kan gestart worden tussen 9.00 en 10.30 uur.
Voorinschrijving is mogelijk (zie link hieronder) maar kan ook ter plaatse bij de start.
Kosten: 15 jaar en ouder € 7,-. Toer­fietskaart­houders € 5,- en jeugd tot 15 jaar gratis.

 

Meer info:

 

Gorssel, 25 oktober 2018

 

 

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op TwitterStuur een link van deze pagina per e-mail