Presentatie boek over de historie van Gorssel

Gepost in Nieuws

Een werk­groep van de Historische Vereniging de Elf Marken presenteert op 30 november 2018 het boek ‘Gorssel van Agrarische Gemeenschap tot Forensen­dorp’. Op 3 november 2018 is er een open dag in het Tram­station in Gorssel met informatie over het boek en over de mogelijkheid tot voor­inschrijving.

Geschiedenis van Gorssel
Boek Gorssel kleinOp 30 november 2018 verschijnt het in opdracht van de Historische Vereniging De Elf Marken geschreven boek ‘Gorssel van Agrarische Gemeen­schap tot Forensen­dorp’.
De afgelopen jaren kwamen al boeken uit die de historie van de kernen Harfsen, Almen en Eefde in beschreven. Nu is ook het verleden van Gorssel in beeld gebracht.

Anekdotes
De auteurs hebben uitgebreid archief­onderzoek gedaan en het resultaat van het werk is een boek dat in 320 pagina’s de geschiedenis van Gorssel en Joppe beschrijft, te beginnen met de prehistorie. Vervolgens leidt het boek de lezer via onder­werpen als de marken, de Franse tijd en de ontwik­keling van de landbouw naar de twintigste eeuw. Veel aandacht wordt besteed aan verenigingen, gezondheids­zorg, midden­stand, bestuur en de Tweede Wereld­oorlog. De gesprekken die de werkgroep­leden voerden met inwoners van Gorssel leverden veel anek­dotes op, waarvan een groot aantal in het boek is opgenomen. 

Voorinschrijving
Voor informatie over het boek en de mogelijk­heid om door middel van voorinschrijving van de korting gebruik te maken, is er op zaterdag 3 november van 11.00 tot 15.00 uur in het Tram­station aan de Van der Capellen­laan in Gorssel een Open Dag. De officiële presentatie van het boek is op vrijdag 30 november om 19.30 uur in de protestantse kerk in Gorssel. De vooraf aangevraagde boeken kunnen dan vanaf 20.30 uur in de kerk worden afgehaald. Dit kan eveneens in de kerk op zaterdag 1 december van 10.00 tot 13.00 uur. Daarna is het boek te koop bij boekhandel Bechtle in Gorssel en tijdens de openings­uren van het Tramstation.
De prijs van het boek is € 35, bij voor­inschrijving (tot 25 november) kost het € 30 en 65+’ers kunnen het aanschaffen voor € 25 (één exemplaar per huis­houding).


Gorssel, 26 oktober 2018

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op TwitterStuur een link van deze pagina per e-mail