‘De Buurt leest voor’ zoekt voorlezers

Gepost in Nieuws

‘De Buurt leest voor’ is een project van de bibliotheek in Gorssel. Vrijwilligers lezen wekelijks voor aan kleine groepjes kinderen in kinderdag­verblijven. Zo wordt het (voor)lees­plezier vergroot, de taal­omgeving verrijkt en de taal­ontwikkeling van de kinderen bevorderd.

Gezocht: voorlezers
Voorlezen kleinDe bieb zoekt voorlezers voor Gorssel en EefdeDe bieb zoekt nieuwe voorlezers voor kinderdag­verblijven in Eefde en Gorssel, met enthousiasme voor het project en bereid­heid om twee work­shops te volgen. Ervaring en affiniteit met kinderen in de doel­groep 2 tot 4 jaar is een pre en het is fijn als de voorlezers tijd, energie en flex­ibiliteit hebben om op locatie voor te lezen en zelf voorlees­boeken uit te zoeken.

Training en begeleiding
De bibliotheek biedt de voorlezers training (zoals inte­ractief voorlezen en boekkeuze), bege­leiding en intervisie met andere voorlezers. En natuurlijk: voorlees­plezier! Het is een unieke ervaring om op de peuter­groep het (voor)lees­plezier te stimuleren en de taalontwikkeling van kinderen te onder­steunen. 

Wie zich hierin herkent of meer informatie wil, kan bellen of mailen met Lucienne Veldhuis, tel. 0573-252727, e-mail .


Gorssel, 27 oktober 2018

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op TwitterStuur een link van deze pagina per e-mail