Museum STAAL klaar voor de winterrust

Gepost in Nieuws

Na de eerste drukke zomer is het op 28 juni van dit jaar geopende Staring museum in Almen toe aan een rustige winter. Het museum gaat van zes naar drie openingsdagen en de rust keert terug in Almen.

Staal Winterrust WeerklankBeeld uit de tentoonstelling Winterrust: WeerklankTijdens het winterseizoen is de tentoonstelling Winterrust te zien. Een tentoonstelling waar de sfeer van winterrust voelbaar aanwezig is en met gedichten uit het heden en verleden. A.C.W. Staring schreef een aantal prachtige gedichten met het thema ‘winter’. Deze gedichten en poëzie van hedendaagse regionale dichters nemen de bezoeker mee door de Achter­hoekse winter; landschap vanaf de Velhorst, Staring­koepel in wintertooi en de Almense ijsbaan.

Opening Winterrust
Vanaf vrijdag 2 november 2018 is de nieuwe tentoonstelling Winterrust geopend voor publiek, op vrijdag, zaterdag en zondag tot en met 31 maart 2019.

Museum STAAL
Staal WM 05Museum STAAL - STAaring ALmenMuseum STAAL is een ode aan dichter en landbouwkundige A.C.W. Staring (1767-1840). STAAL is geen gewoon museum, het is een Staring-ervaring: Als bezoeker voel je de liefde voor het landschap, de geschiedenis en de cultuur van de Achterhoek van verleden tot heden. Voel de romantiek, hoor de muziek en luister naar de gedichten en de verhalen.
Museum Staal is gevestigd in een fraai nieuwbouw­pand tegenover de kerk en hotel De Hoofdige Boer in Almen.

 
Gorssel, 28 oktober 2018

  

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op TwitterStuur een link van deze pagina per e-mail