Op herhaling: BIJeen in de Enk

Gepost in Nieuws

Vanaf woensdag 31 oktober 2018 kunnen lief­hebbers van korf­vlechten hun hart weer ophalen aan bijen, stro, gezellig­heid en koeien aan de Eekweg 4 in Gorssel. Dan gaat de inmiddels bekende cursus korfvlechten onder leiding van Gerrit Steging weer van start. 

Korfvlechten
Bijenkorf kleinEen aantal imkers van de afdeling Gorssel van de Nederlandse Bijenhouders­vereniging (Gorssel, Epse, Joppe, Eefde en Almen) nam enkele jaren geleden het initiatief om bij het bijen houden weer korven in plaats van kasten te gebruiken. Een van de leden was de kunst van het vlechten nog machtig en zo werd in de stal van cursus­leider Gerrit Steging begonnen met een cursus korf­vlechten, en met succes.

Rustgevend
Beginners en gevorderden bekwamen zich in zeven bijeen­komsten in het vlechten van ronde voorwerpen als manden, schalen en natuurlijk bijen­korven. Gerrit Steging: “Klinkt niet eenvoudig, maar wees gerust, een onderzetter is ook rond. En reuze praktisch. En het vlechten is een rust­gevende activiteit in een rustieke omgeving: onze ligboxen­stal van ’t Loo in Gorssel. Ontvangst met thee/koffie en koek”.

De cursus begint op woensdag 31 oktober 2018, aanvang 20.00 uur. Opgeven kan via  of telefonisch: 06-13597962. Adres: 't Loo, Eekweg 4 in Gorssel.


Gorssel, 29 oktober 2018

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op TwitterStuur een link van deze pagina per e-mail