Gorssel en Laren in de prijzen als schoonste winkelgebied

Gepost in Nieuws

De kernen Gorssel en Laren hebben gezamenlijk de 3e prijs gewonnen in de race om het schoonste winkelgebied voor kleine gemeentes in Nederland. In totaal deden er 581 winkelgebieden mee in 123 gemeenten. 45 van die 123 gemeenten, waaronder de gemeente Lochem, vielen in de categorie kleine gemeenten.  Laren eindigde bij de 581 winkelgebieden op de 11e plaats en de kern Gorssel op plek 78. Samen was dat goed voor een derde prijs voor de gemeente Lochem in de categorie kleine gemeenten. De gemeente Lochem deed met de twee kernen dit jaar voor het eerst mee.

Schoon Duo vierkantVoorzitters van de Gorsselse ondernemers­vereniging en dorpsraad: Charles de Mari en Otto van HarmelenIn aanloop naar de verkiezingen hebben de gemeente Lochem, Circulus-Berkel, de dorpsraad en de ondernemers­vereniging samen­gewerkt aan een schoner winkel­gebied.
In juni hebben de partijen een schouw gehouden en zijn een aantal acties uitgevoerd. In de Hoofdstraat zijn prullen­bakken vervangen en bijge­plaatst, is een bank vervangen en is extra aandacht besteed aan onkruid­bestrijding en het schoon­houden van het winkelgebied.
Dit heeft geresulteerd in een positief juryrapport. De bezoekers ervaren Gorssel als zeer aangenaam, het is schoon, er zijn geen vernielingen en er is vrijwel geen zwerfafval.

Op 30 oktober werd de prijs uitgereikt tijdens een feestelijke bijeenkomst in Rotterdam. Naast afgevaardigden van Laren, Circulus-Berkel, de gemeente Lochem waren namens Gorssel aanwezig de voorzitter en secretaris van de ondernemers­vereniging en de voorzitter van de dorpsraad.

Schoon gemeenteFeestelijke ontvangst met o.m. wethouders Bert Groot Wesseldijk (2e van links) en Henk van Zeijts (5e)Na terugkomst uit Rotterdam werd het gezelschap feestelijk ontvangen bij Circulus-Berkel. Daar was een speciaal felicitatie­moment belegd met o.a. twee Lochemse wethouders, Bert Groot Wesseldijk en Henk van Zeijts. Beide bestuurders waren zeer verheugd met de verkiezingsuitslag. Ook de intensieve samenwerking werd geprezen. De kernen Gorssel en Laren krijgen van de gemeente Lochem een duo afvalcontainer waarvan de locatie nog nader bepaald zal worden.
Het is niet eerder voorgekomen dat een ‘nieuwkomer’ zo hoog is geëindigd.

 
Gorssel, 31 oktober 2018

  

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op TwitterStuur een link van deze pagina per e-mail