Semper Fidelis zoekt hindernisbouwers

Gepost in Nieuws

Eén van de meest spectaculaire hippische evenementen in Gorssel is zonder twijfel de SGW (samengestelde wedstrijd) in de prachtige Gorsselse bossen die rijvereniging Semper Fidelis nu alweer voor de 35e keer organiseert. Voor de bouw van de vele hindernissen zijn nog vrijwilligers nodig.

SGW2018 4KLEventing 2018 van Semper FidelisDe wedstrijden zijn dit jaar in het weekend van 21 en 22 september. Voorgaande jaren viel het evenement samen met IJsseljazz, maar dit jaar is een andere datum gekozen. Zo hoeft niemand meer te kiezen en kan van beide worden genoten. Er zal een groot aantal paarden- en pony­combinaties vanuit het hele land naar Gorssel komen en op de zaterdag vindt zelfs het Nationaal Kampioenschap voor de ponies plaats. Meer informatie over de wedstrijden vindt u tegen die tijd in de agenda van deze wedstrijd.

SemperFidelisBurgemeesterBurgemeester Sebastiaan van 't Erve (in de auto) heeft ook meegewerkt aan de hindernissen voor de eventing-wedstrijden. Het leverde een leuk filmpje op, dat u via Facebook kunt bekijken. Van harte aanbevolen!Voor de wedstrijden wordt een parcours uitgezet door een afwisselend landschap van bossen en landerijen. Dit parcours moet door de ruiters met hun paarden en ponies binnen een bepaalde tijd afgelegd worden en onderweg moet over een groot aantal (natuurlijke) hindernissen gesprongen worden, met als hoogtepunt de waterbak. Die worden vrijwel allemaal gemaakt van hout en andere natuurlijke materialen en worden kort voor de wedstrijd nog fraai aangekleed. Ieder jaar is een grote groep vrijwilligers daar druk mee. Zo ook dit jaar, maar het team kan wel wat versterking gebruiken. Iets voor u? Neem contact op via:  of via Facebook (link hieronder).

 

 
Gorssel, 5 augustus 2019

  

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op TwitterStuur een link van deze pagina per e-mail