Nieuw programma Gorsselse Kunstkring (GKK)

Gepost in Nieuws

Het nieuwe programma voor het seizoen 2019-2020 van de Gorsselse Kunst­kring (GKK) ziet er aantrekkelijk uit met diverse onder­werpen: Van Monet & het Impressionisme, Rembrandts techniek aan de hand van onder­zoek, Restauratie en reconstructie, Klassieke muziek voor Vincent van Gogh: klank­kleur en haar betekenis voor de schilder, Mode & Kunst, Hoe fotografie Kunst werd en 500 jaar woon­geschiedenis Hendrick de Keyser. En iedere eerste dinsdag van de maand september tot en met juni is er ook weer het ‘Gorssels Kunst­KringCafé’ in De Hoek in Gorssel.

Programma 2019-2020
GKK Roskamzaal kleinHet programma begint op 17 oktober 2019, met een lezing door kunsthistorica Karin Haan­appel, getiteld Monet & het Impressionisme. Restaurator Michel van de Laar vertelt in het kader van het Rembrandt­jaar in november over de technologie van Rembrandt (Michel van de Laar was ook te zien in het tv-­programma Het Geheim van de Meester). En muziek­historicus Joop van Velzen geeft in de eerste maand van het nieuwe jaar een lezing over het belang van klassieke muziek voor Vincent van Gogh. De excursies sluiten veelal aan bij de lezingen. 
MonetLelies kleinClaude Monet (1840-1926), Le Bassin aux nymphéas, harmonie verte, ca. 1899De GKK werd opgericht in 1950 en bestaat in 2020 dus 70 jaar. Dat wordt gevierd met een feestelijke bijeen­komst op vrijdagmiddag 14 mei 2020.

Gorssels KunstKringCafé
Elke eerste dinsdag van de maanden september tot en met juni is er de eerste dins­dag van de maand van 17.00 tot 19.00 uur in Eetcafé de Hoek een KunstKring­Café. 
In een informele sfeer worden ervaringen uitgewisseld en er is een gast met een eigen ‘verhaal’, zoals onder anderen Monique Wage­makers, succesvol regisseuse Nationale Opera en Ype Koop­mans, artistiek directeur Museum MORE. Het eerste KunstKringCafé is op dinsdag 3 september 2019. 
Ook introducés en niet-leden zijn welkom. De aanwezigen wordt een donatie gevraagd om de genode gast te kunnen waarderen met een present­je. De consumpties zijn voor eigen rekening. Na de borrel is er de mogelijkheid om in goed gezel­schap de te blijven eten.

Informatie
De Gorsselse Kunstkring heeft bijna 300 leden uit Gorssel en omgeving. Het lidmaatschap kost € 32,50 per jaar per persoon of € 55,- per paar. De lezingen worden gehouden in Residentie de Roskam (de grote zaal achter Loetje). Hierbij zijn ook niet-leden welkom; zij betalen een entree van € 10.


Gorssel, 6 augustus 2019

 

 

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op TwitterStuur een link van deze pagina per e-mail