Workshops voor 50-plussers: POWER

Gepost in Nieuws

In 2017 is Stichting Welzijn Lochem gestart met het project POWER Veerkracht op leeftijd. Inmiddels zijn er vijf POWER rondes geweest. POWER is een project voor 50-plussers die willen investeren in hun persoonlijke groei, sociale netwerken en zinvolle activiteiten. Een belangrijk uitgangspunt daarbij is het behouden en versterken van veerkracht en zelfstandigheid.

POWER 2019Ouder worden betekent vaak meer vrije tijd en meer ruimte voor jezelf. Dat geeft kansen en uitdagingen, maar er zijn ook beperkingen. Voor het ouder worden zijn geen algemene regels, maar velen stellen dezelfde vragen: Wat wil ik? Wat kan ik? Met wie voel ik me verbonden? Wat geeft mij energie? Waarvoor wil ik me inzetten? Deze vragen komen bijvoorbeeld aan de orde als er op het werk van alles gaat veranderen of als er in ons privéleven een nieuwe situatie ontstaat.

Inspiratieworkshops 
Stichting Welzijn Lochem (SWL) heeft de afgelopen jaren in totaal ruim 40 enthousiaste deelnemers gehad op de workshops en dat is reden om ook dit jaar weer een reeks van zes workshops aan te bieden. Deelnemers gaan met elkaar in gesprek over hoe zij in het leven staan en waar hun interesses en behoeften liggen. De workshops worden begeleid door enthousiaste geschoolde vrijwilligers, die de deelnemers boeiende en inspirerende thema’s zullen aanreiken. Deze hebben betrekking op vijf levensdomeinen: lichaam & geest; sociale contacten; materiële situatie; arbeid & activiteiten; inspiratie & zingeving. Elke deelnemer werkt vanuit de eigen behoeften aan zijn of haar plannen voor de toekomst. De deelnemers bepalen na afloop van de workshops zelf hoe zij, individueel en/of samen, met de opgedane ervaringen verder willen.

Info-bijeenkomst
SWL houdt een informatiebijeenkomst over de workshops op dinsdag 3 september 2019 van 10.00 tot 12.00 uur in het Stadshuus, Markt 3 te Lochem. Deze informatiebijeenkomst is gratis.
De workshops worden ook in het Stadhuus in Lochem gehouden en zijn gepland op 6 dinsdagochtenden van 09.30 tot 12.30 uur. De data zijn 24 september, 8 oktober, 22 oktober, 5 november, 19 november en 3 december 2019. 
De kosten voor de zes workshops tezamen zijn € 75,- per persoon, inclusief materiaal en koffie/thee.

Meer informatie en meedoen
Voor meer informatie en aanmelden kunt u een mail sturen naar:  of bellen met SWL op nummer 0573-29 70 00. Contactpersoon voor nadere informatie is Vera Langedijk.
 

Gorssel, 9 augustus 2019

  

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op TwitterStuur een link van deze pagina per e-mail