Beter een goede buur ...

Gepost in Nieuws

De gemeente Lochem wil het bestaan van ‘buurtbemiddeling’ graag op een positieve manier onder de aan­dacht brengen. Daarom organiseert Buurt­bemiddeling Lochem sinds 2015 jaarlijks de verkiezing van ‘Beste Buur van de gemeente Lochem’.
Buurtbemiddeling wordt in de gemeente Lochem uitgevoerd door Stichting Wel­zijn Lochem in samenwerking met de gemeente, politie en woningcorporaties.

‘Beste Buur’
BesteBuur2019 kleinInwoners van de gemeente kunnen ‘Beste Buren’ nomineren en daaruit kiest een onafhan­kelijke jury degene die het mooiste voor­beeld is van een buur die iedereen zich zou wensen. In 2018 was Johan Nieuwenhuis uit Eefde ‘Beste Buur’. Hij werd geselecteerd omdat hij zich op veel verschillen­de manieren inzet, zowel voor zijn buurt als voor de voetbal­vereniging, en ook bewoners van Trajectum in Eefde bij de buurt­feesten betrekt. 

Beste Buur 2019
Voor de verkiezing ‘Beste Buur 2019’ kunnen ook Gorsselnaren iemand nomineren die volgens hen een grote bij­drage levert aan de sfeer in de buurt en veel voor anderen doet. En bijvoorbeeld altijd een oogje in het zeil houdt, altijd vriendelijk is tegen spelende kinderen in de straat of achter de schermen veel moeite doet om het jaarlijkse straat­feest te organiseren.

Iemand nomineren?
Iemand nomineren kan door vóór 12 septem­bernaar www.buurtbemiddelingswl.nl te gaan en te klikken op ‘ik nomineer een buur’. Zo komt u in een nominatie­formulier. Voorwaarde voor nominatie is dat de genomineerde in de gemeente Lochem woont. Burgemeester Sebastiaan van ’t Erve zet de ‘Beste Buur’ op 28 september 2019 in het zonnetje. 


Gorssel, 13 augustus 2019

 

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op TwitterStuur een link van deze pagina per e-mail