Zwembad De Boskoele bestaat 50 jaar

Gepost in Nieuws

Vijftig jaar geleden namen de eerste bezoekers een duik in een splinternieuw zwembad in Gorssel. Vanaf dat moment kent De Boskoele een grote historie aan warme zomers waarbij duizenden bezoekers met veel plezier de weg naar de bassins en ligweide weten te vinden. Er veranderde veel, maar de prachtige bosrijke ligging van het bad, de ruimte, de stilte op rustige dagen en de gezelligheid op drukke dagen is nog steeds onveranderd. Op zondag 1 september 2019 staat De Boskoele stil bij de afgelopen 50 jaar en geeft een kijkje in de toekomst.

Terug in de tijd
BoskoeleZomer1024Zondag 1 september geeft het zwembad vanaf 14.00 uur een kijkje in het verleden. Er worden foto’s en kranten­knipsels tentoon­gesteld waarmee herinneringen opgehaald kunnen worden. Weet u nog, die hoge duikplank van vroeger? Of tijden dat er geen tv en computer was en er jaarlijks 200.000 bezoekers kwamen? Er is veel te bespreken.

Activiteiten
Vanaf 14.00 uur kunnen bezoekers deelnemen aan diverse activiteiten. Zo is er een Flamingorun en peddelrace (wie zet de snelste tijd neer?) en kan iedereen deelnemen aan een fanatieke Aqua­sportles en AquaZumba les. De Boskoele geeft een kijkje achter de schermen waarbij bezoekers rondgeleid worden in de machinekamer.
Vanaf 17.00 uur staat er een barbecue ter beschikking. Het staat iedere bezoeker vrij om gezellig mee te barbecueën met eigen meegebracht eten. Het zwembad is deze zondag tot 19.00 uur geopend.

Blik naar de toekomst
Rond 16.00 uur zal het bestuur van Stichting Gorsselse Zwembaden een doorkijkje geven naar de toekomst van het bad. In samenspraak met o.a. de gemeente Lochem zijn er  veel ideeën waarmee zwemmen in Gorssel tot in de verre toekomst mogelijk moet blijven.
Het zwembad kijkt ernaar uit om deze speciale en feestelijke dag met u te vieren.
 

Gorssel, 23 augustus 2019

  

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op TwitterStuur een link van deze pagina per e-mail