Feestweekend Gorssel met Septemberfest en IJsseljazz

Gepost in Nieuws

Jazz, blues, soul en funk. Dat is jaarlijks te horen tijdens IJsseljazz op de tweede zondag van september. Dit jaar dus op 8 september. De zaterdagavond daaraan vooraf wordt een echt dorpsfeest met Duitse Schlagers, lange biertafels en braadworst: het Septemberfest Gorssel. Het gratis toegankelijke festival IJsseljazz is een grote regionale publiekstrekker en wordt dit jaar voor de 14e keer gehouden. Het Septemberfest is de opvolger van het smartlappenfestival Gorssel Huilt dat in de afgelopen jaren veel publiek trok, maar dit jaar helaas niet door kon gaan vanwege te weinig deelnemers.

IJsseljazz2018JTE 123IJsseljazz 2018 - Foto's Janny SchiphorstIJsseljazz
IJsseljazz2018JTE 21Stichting IJsseljazz presenteert ook dit jaar weer een uitgebreid programma op twee podia. Op het Rabobank-podium aan de Hoofdstraat ligt de nadruk op jazz, maar daar wordt dit jaar een uitzondering op gemaakt met een slotact door de succesvolle rockband de Vandenberg’s MoonKings. Verder zullen daar optreden de jazzmusici van Bruut & gitaar­gigant Anton Goudsmit, Ntjam Rosie met haar warme r&b klanken, en ‘Rock your baby’ George McCrae met soul­formatie Motown­head.
Op het Grolsch blues-podium aan het Nijverheids­plein spelen The Bellymen, Easterfield, Rootbag, de Thomas Toussaint Band en als afsluiter Camille Sledge & Band met eigen swingende soul­nummers en klassiekers van Sister Sledge.

Septemberfest
Septemberfest flyer KLStichting IJsseljazz en Carnavals­vereniging de Gorssel­narren hebben de handen ineen geslagen voor het September­fest op zaterdag­avond 7 september. Zij hebben zich daarbij laten inspireren door het traditionele Oktober­fest in München. Inhaken dus. Er zijn optredens van de band Reeper­bahner Stimmung­macher, het duo Party Kryner en zangeres Caro (Helene Fisher Double). Het Nijverheids­plein wordt in stijl ingericht met lange biertafels. Bier is er in halve liter pullen en ook de braad­worsten ontbreken niet. ‘Leder­hosen für die Herren und eine schöne Dirndl für die Damen’ worden aanbevolen.

Kaartjes voor het Septemberfest zijn tijdens de 'Holländische Stunden' op zaterdag 31 augustus van 11 tot 13 uur te koop voor  € 7,50 in De Hoek. Daarna zijn ze voor voor € 10,- verkrijgbaar bij Bechtle en De Hoek of op de avond zelf € 12,50.
 

 

Gorssel, 27 augustus 2019

   

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op TwitterStuur een link van deze pagina per e-mail