Kapel Op 't Rijsselt viert 25-jarig jubileum

Gepost in Nieuws

De Kapel op ’t Rijsselt viert in het seizoen 2019/2020 het 25-jarig jubileum en doet dat met een ambitieus pro­gramma. De feestelijk­heden krijgen met name gestalte in het jubileum­concert waarmee op 20 oktober 2019 het nieuwe seizoen wordt geopend.

Kwaliteit met een knipoog
Camerata kleinCamerata Delft brengt o.a. de Koffiecantate van BachThema van het jubileumconcert op 20 oktober is ‘Hoogstaand hilarisch’, de wijze waarop de toch serieuze en kwalitatief hoog­staande muziek van Bach wordt vertolkt door Camerata Delft, in een (inderdaad) hilarische setting. Het uit elf leden bestaande ensemble brengt met drie top­vocalisten twee wereldlijke cantates van Bach (de Koffie­cantate en de Boeren­cantate) in de vorm van mini-opera’s.
Het concert laat zien en horen waar de Kapel voor staat: kwaliteit met een knipoog.

Verrassing als constante factor
Frommermann kleinKerstmuziek met serieuze humor van mannenensemble FrommermannOok de rest van het programma is bijzonder: kerstmuziek met serieuze humor uit vele landen en van alle tijden door het vocaal mannen­ensemble Frommermann, met teksten van en door de Zutphense schrijfster Annegreet van Bergen (Gouden jaren en Het goede leven). De kerst­viering wordt hiermee in een historisch perspectief geplaatst.
Het ‘echte klassieke’ werk komt aan bod in concerten door de winnaar van het Internationale driejaarlijkse Liszt Piano­concours en het Amsterdam Wind Quintet. Beide concerten staan in het teken van het Beethoven­jaar 2020, waarbij het laatstgenoemde concert deel uitmaakt deel van het Beethoven Festival dat op 12, 13 en 14 juni 2020 in Zutphen plaats­vindt. 
Er is ook aandacht voor eigentijdse muziek. Fadango kleinMuziek uit laatmiddeleeuws Spanje door Rolinha KrossPianist/componist Wolfert Brederode liet zich in zijn indrukwekkende maar toegankelijke compositie inspireren door menselijke destructie­drift en veer­kracht. Het werk wordt uitgevoerd  met medewerking van het Matangi Strijk­kwartet en percussionist Joost Lijbaart. 
Voor liefhebbers van volks- en wereldmuziek brengt de Kapel een Nieuwjaarsconcert met Zuid-Amerikaanse en jazzy klanken en in mei 2020 bezingt Rolinha Kross de glorie­tijd van het Alhambra, het betoverende paleis dat in het laatmiddeleeuwse Spanje belangrijk was bij de culturele uitwisseling tussen moslims, christenen en joden.
Kortom: verrassing is de constante factor. Ondanks (of dankzij?) de steeds meer wegvallende overheids­subsidies voorziet de Kapel als ongesubsidieerd podium de samenleving al 25 jaar van muziek en cultuur.

Zie voor het complete programma/kaarten: www.kapeloptrijsselt.nl of tel. 0575-570521.
Kaarten voor alle concerten zijn ook verkrijgbaar aan de kassa van de Kapel en via de website van Theater Hanzehof in Zutphen.

Agenda van Gorssel.nl
De concerten zijn steeds op zondagochtend vanaf 11.30 uur en worden vermeld in de agenda van Gorssel.nl.


Redactie Gorssel.nl
2 september 2019

 

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op TwitterStuur een link van deze pagina per e-mail