Tweede seizoen schilder- en tekencursus Atelier No.15

Gepost in Nieuws

In oktober 2018 begon een groep enthousiaste cursisten met tekenen en schilderen onder leiding van Grada Buren in haar Atelier No. 15 in Gorssel. Na een succes­vol eerste jaar vervolgt Grada haar schilder- en tekenlessen voor beginners en gevorderden. Op 30 september en 2 oktober 2019 starten nieuwe groepen.

Uitnodigend
BurenGrada kleinGrada Buren in haar Atelier No. 15 in GorsselIn het moderne atelier aan de Ketenbosweg in Gorssel hangt een uitnodigende sfeer, waar enthousiaste cursisten vorig seizoen op een ont­spannen manier werkten aan hun talent voor tekenen of schilderen. Voor de meesten betekende dit ook: ervaren hoe het is om met nieuwe materialen zoals inkt, houts­kool, krijt en verschillende soorten verf iets moois te maken. Een aantal al meer ervaren schilders kon zich verder ont­wikkelen door het uitdiepen van manieren van kleuren mengen, kwast­gebruik of andere beeldende aspecten. Zo kon ieder op zijn eigen niveau de lessen volgen en er invulling aan geven. Dit leverde per les zeer geslaagde werk­stukken op. 

Grada Buren
Grada Buren is als uitvoerend kunstenaar opgeleid aan De Nieuwe Academie in Utrecht en Artez in Arnhem, waar ze ook haar eerste­graads docenten­opleiding voor beeldende kunst behaalde.
De lessen in Atelier No. 15 zijn volgens een vaste volgorde opgebouwd. Grada: “Ik geef een korte introductie van een thema, zoals bij­voorbeeld compositie, ruimte­werking, licht en schaduw, per­spectief of kleurgebruik, en laat bij elk thema ook voorbeelden zien van schilderijen en tekeningen van bekende kunste­naars. Hierdoor ontstaat er een meer verrassende manier van kijken naar het eigen werk. Vervolgens kunnen de cursisten kiezen: aan de slag gaan met gerichte oefen­opdrachten of werken aan een zelfgekozen op­dracht. Ik kan namelijk ondersteuning bieden bij een eigen leerdoel”. Met land­schap, portret iets abstracts of illustratie aan de slag? Het kan dus allemaal. De onderwerpen, zegt Grada, zijn vrij. “Het programma blijft op die manier leer­zaam voor beginners en gevorderden.” 

Lessen
De lessen bestaan uit 15 maandagavonden (te beginnen op 30  september 2019) van 19.30 tot 22.00 uur of 15 woensdagochtenden (te beginnen op 2 oktober) van 9.30 tot 12.00 uur. Een blok van 15 lessen kost € 225,- inclusief koffie en thee aan het begin en in de pauze. Na afloop van de eerste les kun je definitief beslissen om in te schrijven. In februari 2020 komen er waarschijn­lijk plekken vrij, waardoor het ook mogelijk is later in het seizoen te starten in blok 2. Hou de bericht­geving hierover in de gaten. 

Aanmelden
Per groep is plaats voor tien cursisten. Graag aanmelden per mail: plaatsing op volgorde binnen­komst. E-mail:.Voor vragen tel. 06-14374803. 
Atelier No. 15 bevindt zich aan de Ketenbosweg 17, 7213 WB, Gorssel.


Gorssel, 3 september 2019

 

 

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op TwitterStuur een link van deze pagina per e-mail