Scouting viert jubileum met activiteiten in Gorssel

Gepost in Nieuws

In september 2020 bestaan Scouting IJsselgroep en Scouting Kompasnaald 75 jaar! Om dat te vieren organiseren zij tijdens het jubileumseizoen meerdere uitdagende activiteiten. Zaterdag 14 september is de aftrap van het jubileumseizoen en dan zijn er op meerdere plaatsen in Gorssel 'dorpsspelen'. 

75 jaar scouting
Kabelbaan1Tijdens de start van het jubileumjaar op 14 september zullen de scouts een 50 meter lange kabelbaan bouwen.In een periode van 75 jaar Scouting in Gorssel is er vanzelf­sprekend enorm veel gebeurd. Zo zijn de groepen een aantal keren verhuisd en uiteindelijk terecht gekomen aan de Kwekerijweg waar nu de wekelijkse programma's plaats­vinden. Daarnaast zijn er natuurlijk talloze kampen georganiseerd (in binnen- en buitenland), is er duizenden kilometers gehiket, zijn honderden kampvuren gestookt, hebben er tientallen St. Joris- en Baden-Powelldagen plaatsgevonden, zijn er zo'n 16.000 bijeen­komsten gehouden en bovenal zijn er vele vriend­schappen ontstaan.

Springlevend
ScoutingJorisdagViering van St JorisdagNa 75 jaar zijn de scoutinggroepen nog steeds spring­levend! Om deze fantastische geschiedenis te vieren en te kijken naar de toekomst worden er meerdere speciale jubileum­activiteiten georganiseerd voor de verschillende leeftijds­groepen (speltakken), oud-leden, bevriende scouting­groepen en inwoners uit Gorssel en omstreken.

Afrap jubileumjaar
Op zaterdag 14 september is de jeugd uit Gorssel en omstreken van harte welkom om mee te doen aan verschillende activiteiten van beide scouting­clubs. Dat kan op de volgende locaties:
- Het Noorderkwartier
- Acaciaplein
- De Bolderhoek
- De Wielewaal
- Roskamweide
- Hoek Kamperweg/Kwekerijweg (bij de hooiberg).

Je kunt hier bijvoorbeeld op primitieve wijze een vuurtje maken en meedoen met uitdagende spellen. De activiteiten vinden plaats van 13.00 tot 14.30 uur. Hierna is iedereen van harte welkom op het scoutingterrein aan de Kwekerijweg 3/5. Daar kan je bijvoorbeeld geocachen, pannenkoeken bakken en cakejes maken in een sinaasappel! Ook zal er een 50-meter lange kabelbaan zijn waar de durfals vanaf kunt sjezen.
De scouting bedankt alle deelnemende speeltuinen voor het beschikbaar stellen van hun locatie!

Meer weten?
Wil jij weten welke activiteiten er nog meer worden georganiseerd in het jubileumseizoen? Klik dan op onderstaande link!
Mochten er vragen zijn dan kunt u het beste even een mailtje sturen naar

 

  
Gorssel, 9 september 2019

 

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op TwitterStuur een link van deze pagina per e-mail