Nieuwe kunst in ’t Trefpunt

Gepost in Nieuws

TrefpuntKunst0916 1KLDe zomerperiode is weer voorbij, dus in ’t Trefpunt wordt het drukker. Het werd dus weer tijd om de kunst, die traditioneel in de hal van ’t Trefpunt hangt, te vervangen. Meestal wordt werk van leden van schilderclub Het Koerhuis geëxposeerd, maar deze keer is Jenny Köllner, een vriendin uit Leiden van Elly Kunst, bereid gevonden on haar werk enkele maanden in Gorssel ten toon te stellen. Het is een bijzondere expositie, die een bezoek aan ’t Trefpunt waard is.

TrefpuntKunst0916 3Jenny Köllner is autodidact en haar werk is heel divers. Het is altijd abstract, maar heeft dikwijls een realistische ondertoon, met kleuren waarbij ze zich prettig voelt. Ze gebruikt verschillende technieken en materialen, zoals acryl- en olieverf, papier en zelfs beton! Hiermee creëert ze reliëf en diepte. Maar het belangrijkste kenmerk van haar werk is het gebruik van ‘draden’, zowel van metaal als van kunststof en textiel.
‘Beweging en rust: beide zie je terug in m’n werk’, aldus Jenny. ‘Schilderen, beeldhouwen en spelen met draden, met al deze spinsels wordt mijn werk gevormd; ook sieraden. Ik heb ècht een behoefte om te ontwerpen die voortkomt uit de fascinatie voor wat er om mij heen gebeurt’.
Zie ook haar website www.jennykollner.nl 

Al sinds een jaar of acht wordt in de hal van ’t Trefpunt een wisselende tentoon­stelling verzorgd van schilderijen van verdienstelijke amateur­schilders, grafische kunst, fotowerk en dergelijke. Ook werk van professionals is hier van tijd tot tijd te vinden. Verantwoordelijk voor de exposities zijn Elly Kunst en Hans Terwisscha van Scheltinga. Al jarenlang zoeken en vinden zij allerhande kunst­vormen die geschikt zijn om de muren binnen ’t Trefpunt te verfraaien. Gewoonlijk hangt er iedere twee maanden weer nieuwe kunst.

’t Trefpunt roept mensen die werk maken dat eventueel geschikt is voor expositie, contact met hen op te nemen. Er wordt altijd gezocht naar iets nieuws! E-mail:  


Gorssel 11 september 2019

  

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op TwitterStuur een link van deze pagina per e-mail