Gemeenteraad wil herbenoeming burgemeester

Gepost in Nieuws

Op maandagavond 9 september 2019 heeft de gemeenteraad van Lochem besloten Sebastiaan van ’t Erve aan te bevelen voor herbenoeming als burge­meester van Lochem.

Herbenoembaar
Burgemeesters in Nederland worden benoemd voor een ambts­periode van zes jaar en zijn na afloop van die ambts­periode telkens voor zes jaar herbenoembaar. Sebastiaan van ’t Erve werd op 9 januari 2014 benoemd als burgemeester van Lochem. Dat betekent dat zijn eerste ambts­termijn op 9 januari 2020 afloopt. Van ‘t Erve had bij de Gelderse commissaris van de Koning John Berends en bij de fractie­voorzitters van de Lochemse raad aangegeven dat hij voor herbenoeming in aanmerking wilde komen.

BurgemeesterHerbenoeming kleinBurgemeester Van 't Erve ontvangt bloemen van Vertrouwenscommissievoorzitter Marja Eggink-Meuleman (Gemeentebelangen) Foto Arjen DieperinkVertrouwenscommissie
Een vertrouwenscommissie, bestaande uit Marja Eggink-Meuleman (GB, voorzitter), Erik Haverkort (VVD), Coby Wiltink-Roeterdink (CDA) en Jos Israel (PvdA), heeft zich de afgelopen maanden een oordeel gevormd over het functioneren van de burge­meester. Dit oordeel heeft de Vertrouwenscommissie op 9 september 2019 in een besloten raadsvergadering besproken met de gemeenteraad en de raad heeft daarop besloten Sebastiaan van ’t Erve bij de Minister van Binnen­landse Zaken aan te bevelen voor herbenoeming.

Verdere procedure
De aanbeveling van de gemeenteraad wordt via de Commissaris van Koning naar de Minister van Binnen­landse Zaken gestuurd. De Minister neemt op basis van deze aanbeveling en het daarbij gevoegde advies van de commissaris een besluit over de her­benoeming. Daarna zal Van ’t Erve opnieuw de eed afleggen. 


Gorssel, 10 september 2019

 

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op TwitterStuur een link van deze pagina per e-mail