Van monoloog naar dialoog

Gepost in Nieuws

Tijdens de Jan Terlouw lezing in december 2018 sprak schrijver en columnist Bas Heijne over je leren open­stellen voor de inzichten van anderen, om zo meer begrip voor elkaar te krijgen. Deze pakkende stelling prikkelde Gorssel­naren Rudi Thomas en Hans de Weger om dit in praktijk te gaan brengen. Het idee was geboren: een groep oprichten, in een vaste regel­maat bij elkaar komen en dan het gesprek met elkaar aan te gaan: van monoloog naar dialoog.

Verdieping zoeken
Boerenzwaluwen Adri de Groot kleinMonoloog of dialoog? (Foto Adri de Groot)Maandelijks bij elkaar komen en met elkaar in gesprek gaan over (actuele) onderwerpen: het gaat er daarbij niet om alleen maar meningen uit te wisselen, maar juist ver­dieping te zoeken in de achterliggende gedachte­gang van de ander bij de totstandkoming van haar of zijn mening. Het is dus geen discussie of elkaar over­tuigen, maar juist door middel van gesprek nader tot elkaar komen.
Het streven is eenmaal per maand op een vaste avond bijeen te komen van 20.00- 22.00 uur. Er zal een kleine bijdrage worden gevraagd voor de huur van de ruimte.

Onbevangen in gesprek gaan
Het staat iedereen vrij eigen onderwerpen in te brengen en er is gelegen­heid om met onbekenden, dus onbevangen, in gesprek te gaan. Niets ligt vast, de uitkomst kan een verrassing zijn en door kennis te nemen van de opvattingen van de ander kan een ieder zijn horizon ver­breden. 

De eerste bijeenkomst is op 16 oktober 2019 om 20.00 uur in De Brink, het bijgebouw van de protestantse kerk aan de Hoofdstraat 27 in Gorssel. De avond wordt geopend door burge­meester Sebastiaan van ’t Erve. 

Wie na het lezen van dit bericht enthousiast en nieuwsgierig is geworden kan contact opnemen met Hans de Weger via e-mail: of via tel.: 06-44782873.

Gorssel, 10 september 2019

 

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op TwitterStuur een link van deze pagina per e-mail