Evelien van Dort genomineerd voor TaalHeldenprijs 2019

Gepost in Nieuws

Tijdens de Week van de Alfabetisering is Evelien van Dort voor de provincie Gelder­land genomineerd voor de TaalHelden­prijs 2019 in de categorie 'Bruggen­bouwer'. Jeugd- en kinderboeken­auteur Evelien van Dort zet zich er al jaren in binnen- en buitenland voor in om lezen voor iedereen te onders­teunen, juist ook voor degenen voor wie lezen minder vanzelf­sprekend is.  

Taalheldenprijs
DortTaalHeld kleinEvelien van Dort (l.) ontvangt de nominatie TaalHeld 2019 uit handen van Corinne Vlaanderen en Egzon PeciDe Stichting Lezen & Schrijven reikt sinds 2015 de TaalHeldenprijzen uit aan mensen die zich in Nederland op een bijzondere manier inzetten voor de aanpak van laag­geletterdheid. 
In elke provincie worden TaalHelden genomineerd, in drie categorieën: de taal­cursist, de taal­begeleider en de bruggen­bouwer. De genomineerden gaan door naar de landelijke uitreiking. Winnaars van de landelijke TaalHeldenprijs ontvangen onder andere een cheque ter waarde van 2.500 euro. Dit bedrag moet besteed worden aan taalbevordering­sinitiatieven en/of de aanpak van laag­geletterdheid.

Bruggenbouwer
De uitreiking van de nominatie vond plaats op School de Lans, vrijeschool voor speciaal onder­wijs en speciaal voortgezet onderwijs in Brummen. Jaarlijks schenkt Evelien jeugdboeken aan de schoolbibliotheek van School de Lans, die ze heeft helpen opbouwen en mede financieren. 'Liefde, humor en vertrouwen zijn werk­woorden voor haar. Evelien overbrugt iedere maatschappelijke kloof door haar positieve instelling als literaire bruggen­bouwer.'
Evelien ontving de oorkonde nominatie Taalheld 2019 ‘Bruggenbouwer’ uit handen van Egzon Peci, projectleider Taalheld van Stichting Lezen en Schrijven op School de Lans, in het bijzijn van directeur van de school Corinne Vlaanderen.

 


Gorssel, 11 september 2019

 

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op TwitterStuur een link van deze pagina per e-mail