Workshops Vrijwilligerscentrale in Gorssel

Gepost in Nieuws

De vrijwilligerscentrale, onderdeel van Stichting Welzijn Lochem, biedt (merendeels gratis) work­shops en trainingen aan voor vrijwilligers die actief zijn binnen organisaties en verenigingen. Inleiders stellen hun kennis en kunde gratis beschik­baar. In september tot en met november zijn er elf workshops. Twee daarvan vinden in Gorssel plaats: ‘tips voor de penning­meester’ en ‘fondsen­werving’, verzorgd door Gorsselnaren: respectievelijk Hans Geerlink en Ineke Dost.

Tips voor de penningmeester
Vrijwilligersprogramma2019 kleinBinnen het besturen van verenigingen heeft de penningmeester misschien wel een van de belang­rijkste verantwoordelijk­heden: het beheren van de financiën en het innen van contributies. Om voor de andere bestuurders en de leden van de vereniging zicht­baar te kunnen maken hoe het staat met de financiën van de vereniging, moeten er een goede en overzichtelijke boek­houding, een jaar­verslag en een jaar­begroting zijn. Maar hoe werkt zo’n boekhouding en wat komt daar allemaal bij kijken? In deze work­shop geeft Hans Geerlink tips en vaardigheden waar je als penning­meester mee aan de slag kunt. Zo word je geholpen bij de basis­begrippen van een boekhouding, bij het creëren van overzichten etc. 
De workshop is bedoeld voor de penningmeester die net begonnen of al een tijdje aan de slag is en behoefte heeft aan input van een deskundige. 
De workshop is op woensdag 16 oktober 2019, van 19.30 tot 21.30 uur in De Brink in Gorssel. Deelname is gratis.
Inschrijven

Fondsenwerving
Veel organisaties zijn op zoek naar geldschieters. Veel maatschappelijke organisaties of verenigingen zijn afhankelijk van donaties, spon­soren en andere fondsen. In deze interactieve workshop over fondsen­werving leert Ineke Dost je hoe je subsidies bij een fonds aanvraagt en hoe je donateurs en spon­sors werft. Ook leer je waar een project­aanvraag aan moet voldoen. Vanuit je eigen organisatie ga je concreet aan de slag om een fondsen­wervingstraject te starten. Het gaat niet alleen om geld alleen, maar ook over passie en contacten maken.
De workshop is op woensdag 6 november 2019, van 19.30 tot 21.30 uur in De Brink in Gorssel. Deelname is gratis.
Inschrijven

De andere workshops in de periode september tot en met november zijn te vinden via de website van de vrijwilligerscentrale.


Gorssel, 12 september 2019

 

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op TwitterStuur een link van deze pagina per e-mail