Vrijwilligersportretten in het gemeentehuis

Gepost in Nieuws

Gedurende de maand september is in het Lochemse gemeentehuis de expositie ‘Ben jij vrijwilliger? Ik ook’ te zien. Het zijn elf portretten van vrijwilligers uit de gemeente Lochem, enthousiaste ambassa­deurs voor het vrijwilligers­werk in de eigen dorps­kern. Het zijn elf verschillende verhalen en gezichten. Twee van de portretten tonen vrijwilligers uit Gorssel: Erik Bötzel en Betsy van Huizen. 

Erik Bötzel
PosterBötzel kleinVrijwilligersportret van Erik BötzelErik Bötzel vertelt enthousiast over het vele vrijwilligerswerk dat hij doet. “Mijn vader deed allerlei vrijwilligers­werk, ik kreeg het dus met de paplepel ingegoten”. En:Iedereen heeft een maatschappelijke verantwoordelijk­heid, anders kan een samenleving niet goed functioneren”. Hij noemt als voorbeeld zijn inzet voor het populaire spektakel ‘Gorssel huilt’ dat jarenlang op het Nijverheids­plein honderden Gorsselnaren een uitgelezen mogelijkheid bood om gezamenlijk een daverend feest te vieren. Hoewel het feest in 2019 niet doorging, kan Bötzel er nog van genieten:  PosterVan Huizen kleinVrijwilligersportret van Betsy van Huizen“Als jong en oud je na afloop komen bedanken voor de mooie avond, geweldig!”. Maar hij zegt ook: “Je moet het leuk vinden om iets voor anderen te kunnen doen, als je het met tegen­zin doet, wordt het niks”.

Betsy van Huizen
Bij Betsy van Huizen zit voetbal gewoon in de genen. ‘t Ging vroeger aan de keuken­tafel nergens anders over.” En vandaag de dag gaat het in huize Van Huizen al niet anders. Betsy is bestuurs­lid van de Gorsselse voetbalvereniging, al jaren actief voor de Lochemse Sport­raad, en dan ook nog eens begeleider van talent­volle jongeren in het leren samenwerken als aankomend scheids­rechter van het zaal­voetbal bij de KNVB. Zelf wilde ze ook graag voetballen toen ze jong was. “Bij gebrek aan beter werd het dan maar turnen. Nu hebben we bij de V.V. Gorssel een team met meiden van 12 tot 14 jaar.” Het vinden van bestuurs­leden blijft een zorg, met als gevolg dat Betsy alweer op de stoel van de secretaris zit. “Maar het is altijd gezellig.”

De portretten zijn tot en met 30 september 2019 te zien in het gemeentehuis in Lochem. Daarna hangen de posters in alle kernen in de gemeente, waarbij elke kern zijn eigen portret(ten) heeft.


Gorssel, 12 september 2019

 

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op TwitterStuur een link van deze pagina per e-mail