Een zorgtuin op Aruba

Gepost in Nieuws

In de toekomst krijgt een Gorssels project mogelijk een vervolg op Aruba: Henk van Dort was onlangs gast­spreker tijdens een symposium op het eiland over het onderwerp ‘gemeenschaps­tuinen’, oftewel ‘Hof’i Bario’ in het Papiamento.  

Symposium
Dort 3 kleinHenk van Dort, initiatiefnemer van de Zorgtuin Gorssel, werd door de Bibliotheek Nacional Aruba (BNA) gevraagd om tijdens de week van 2 tot en met 7 september 2019 op te treden als gast­spreker over het onderwerp gemeenschaps­tuinen: ‘Hof’i Bario’. Zijn lezingen waren onderdeel van het Sustainability Educatio Sym­posium (SES) in Oranjestad, de hoofdstad van Aruba. 
Dort 2 kleinHenk van Dort (midden) op ArubaHenk van Dort zet zich als initiatiefnemer van de Zorgtuin Gorssel in binnen- en buiten­land in om dit thema met raad en daad te ondersteunen. Zijn recent verschenen boek ‘Waarden­vol Groen’ diende ook op Aruba als leidraad. 

Sociaal domein
Gemeenschapstuinen bieden volop mogelijkheid tot ontmoeting en vernieuwing binnen het sociale domein. Vanuit de universiteit en hogeschool op Aruba zijn er vragen om verdere uit­werking en uit­wisseling. Tijdenseen openbare avondl­ezing was er ook ruime politieke belang­stelling voor dit sociale thema. Tot Henks verrassing mocht hij namens de BNA een award in ontvangst nemen, met daar­aan gekoppeld het verzoek om ook op Aruba het thema gemeenschaps­tuin mede te realiseren. Er is dus werk aan de winkel: een Gorssels project introduceren op het Antilliaanse eiland.


Gorssel, 13 september 2019

 

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op TwitterStuur een link van deze pagina per e-mail