Rotary Kidsrun voor MAXIMAal Bewegen

Gepost in Nieuws

In samenwerking met de drie basisscholen van Gorssel, Epse en Joppe organiseert Rotary Gorssel voor de vijfde keer de Rotary Kids­run. Op vrijdag 27 september 2019 lopen de kinderen van de scholen op de Roskam­weide in Gorssel voor een heel speciaal goed doel: het project MAXIMAal Bewegen van het Prinses Máxima Centrum in Utrecht.

In beweging
Kidsrun kleinFoto van de Kidsrun 2018Rotary Gorssel besloot in overleg met de leerkrachten en oudercommissies het project te steunen dat ervoor zorgt dat kinderen met kanker op allerlei manieren in beweging kunnen blijven. Bewegen verbetert de kwaliteit van leven van kinderen met kanker, maar ondersteunt ook de behandeling en het herstel van de kinderen. Ook kan bewegen een deel van de stress weg­nemen en plezier geven aan ouders en kinderen, die vaak lange perioden in het ziekenhuis moeten verblijven. 
PosterKidsrun2019 kleinIn het gespecialiseerde Prinses Máxima Centrum variëren de activiteiten van gym voor de kleinsten tot yoga, wandelen, een boot­camp en hardloop­training. Er worden zelfs spor­tclinics gegeven door bekende sporters en er zijn sportdagen. 

Afhankelijk van giften en acties
Het beweegprogramma ‘MAXIMAal Bewegen’ wordt helaas niet door zorg­verzekeraars vergoed. Het ziekenhuis is voor het belangrijke programma daarom volledig afhankelijk van giften van bedrijven en particulieren – en van evenementen zoals de Rotary Kidsrun.
De kinderen gaan binnenkort met sponsorformulieren langs familie, vrienden en buren. Steun hen en doneer een bedragje per gelopen ronde!

Het evenement op 27 september op de Roskamweide begint om 15.00 uur. De kleinsten starten om 15.30 uur. Rond het parcours zijn spring­kussens, kinderen kunnen zich laten schminken en er is verder van alles te beleven.


Gorssel, 17 september 2019

 

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op TwitterStuur een link van deze pagina per e-mail