Resultaten snelheidsproef N348 beschikbaar

Gepost in Nieuws

De provincie Gelderland heeft op verzoek van de aanwonenden en de gemeente Lochem tussen september 2018 en april 2019 een snelheids­proef uitgevoerd op de N348 vanaf de rotonde bij Eefde tot aan de bebouwde komgrens van Gorssel.In deze periode werd de snelheid verlaagd van 80 naar 60 km/u. De maximum snelheid is begin april 2019 weer aangepast naar 80 km/uur.

Rapport
Snelheid2 kleinDe resultaten van de snelheidsproef N348 zijn bekendAdviesbureau Haskoning DHV verzamelde tijdens de proef­gegevens (metingen en enquête­resultaten) ten aanzien van verkeers­veiligheid, door­stroming en leef­baarheid. Deze gegevens zijn verwerkt in een rapport, dat nu beschik­baar is.

Samenvatting
De uitkomsten van de proef kunnen als volgt worden samen­gevat.
De snelheidsverlaging naar 60 km/uur leidt tot lagere snelheden, maar heeft een variërend effect op de objectieve en subjectieve verkeers­­veiligheid. 
Er is een positief effect op het aantal inhaal­bewegingen, de snelheids­verschillen en geluids­­hinder. De gemiddelde reistijd neemt echter wel toe. 
Aanwonenden zijn positief over de snelheids­verlaging vanuit verkeers­veiligheid en leefbaarheid (geluid), maar de overige weg­­gebruikers staan hier negatiever tegenover, in verband met langere reistijd.

Besluit eind 2019
Op basis van het rapport en de daarop gebaseerde beleidsmatige analyse besluiten Provinciale Staten eind 2019 of het verlagen van de snel­heid een maatregel is die in de toekomst kan worden ingezet.
Het rapport is te downloaden via de website van de provincie Gelderland (zie link hieronder).


Redactie Gorssel.nl
19 september 2019

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op TwitterStuur een link van deze pagina per e-mail