‘Reis mee’: thema Kinderboekenweek 2019

Gepost in Nieuws

Van 2 tot en met 13 oktober 2019 is het weer Kinderboekenweek. Het thema is dit jaar ‘Reis mee’. Boeken over reizen staan hierbij centraal. In Gorssel zijn in de bieb en op school allerlei activiteiten.

Geschenk
Kinderboek2019 2 klein'Haaientanden', Kinderboekenweekgeschenk 2019Het Kinderboekenweekgeschenk van 2019 is het boek ‘Haaientanden’, over een meisje van elf met een waanzinnig plan: ze wil in 24 uur rond het IJssel­meer fietsen. Ze maakt van alles mee en ontmoet een jongen met haaien­tanden in zijn zak … Het boek is geschreven door Anna Woltz en is tijdens de Kinderboeken­week gratis verkrijgbaar in de boekhandel bij aankoop van ten minste € 10,- aan Nederlandstalige kinderboeken. 
Het prentenboek van de Kinderboekenweek 2019 is ‘André het astronautje op zoek naar Laika’ van astronaut André Kuipers en illustrator Natascha Stenvert.

Bieb Gorssel
Natuurlijk is er ook in de Bibliotheek Gorssel aandacht voor de Kinderboekenweek 2019.
Op woensdagmiddag 2 oktober leest illustratrice Ina Klomp-Meijer voor uit haar nieuwe prenten- en verhalenboek Brem en Snuit. Ze doet dat van 15.00 tot 16.00 uur voor kinderen van 4 tot 8 jaar. 
LAIKAcover kleinAstronaut André Kuiper schreef het prentenboek van de Kinderboekenweek 2019En op 9 oktober staat bij de Bibliotheek een opvallende authen­tieke gele Citroën uit 1973. Hij is gevuld met koffers vol mooie (prenten)­boeken. Kinderen van 2 t/m 8 jaar zijn van 14.00 tot 16.30 uur welkom in de bus om voorgelezen te worden. 

Duurzaamheid
Omdat Kinderboekenweek 2019 samenvalt met de Week van de Duurzaamheid organiseren Muzehof, Graafschap Bibliotheken, de Lochemse Boek­handel Lovink, Stichting Welzijn Lochem en Lochem­Energie een programma met het thema ‘Reis mee’ voor de basisscholen in de gemeente Lochem. Kinderen van groep 5/6 doen mee aan een ontwerp­wedstrijd waarbij ze een ontwerp mogen maken voor een duurzaam vervoer­middel dat nog niet bestaat. Uit alle inzendingen worden drie winnaars gekozen die met de Eibergse kunstenares Mirjan Koldewij hun ontwerp in 3D gaan maken. De ingezonden ontwerpen worden ook in de bieb van Gorssel tentoon­gesteld. 
Verder rijden vrijwilligers van LochemEnergie­/Elektrip op 27 en 30 september en op 1 oktober 2019 een rondje langs de Lochemse scholen met een elektrische auto, die op het school­plein komt te staan.
 


Redactie Gorssel.nl
25 september 2019

 

 

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op TwitterStuur een link van deze pagina per e-mail