Ina Klomp-Meijer, succesvol illustrator uit Gorssel

Gepost in Nieuws

Ina Klomp-Meijer, inwoonster van Gorssel en illustrator van kinderboeken, leest op 2 oktober 2019 in de bieb voor uit ‘Brem en Snuit’, het vijfde boek met tekeningen van haar hand. Ze gaat ook met de kinderen aan de slag om zelf een klein boekje te maken.
Brem en Snuit is een verhalenboek over een konijn en een vos, die samen van alles beleven in de natuur. De verhalen zijn geschreven door Elly-Ann van Luxemburg. 

Illustrator Ina Klomp-Meijer
Brem1 kleinHet is niet het eerste boek dat Ina heeft geïllustreerd. Brem en Snuit is inmiddels het vijfde boek waarin fraaie illustraties van haar te zien zijn. Het eerste, ‘Kat Trien en de bewegende woorden’ kwam uit in 2016. Daarna volgden er tekeningen van Ina in diverse kinderboeken: ‘Fica’s dans’, het verhaal van een honing­bij, ‘Een Put Vol Geluk’ en ‘Mevrouwtje Bolle­boos’. Naast haar illustraties in kinderboeken is ze ook creatief in het maken van allerlei tekeningen. 
Het is nog een grote wens van Ina om een geheel eigen prentenboek te maken met korte verhaaltjes en veel tekeningen. 

Het boek
Brem2 kleinBrem het konijn en Snuit de vos zijn van nature elkaars vijanden. Maar omdat Brem de vos redt uit een hachelijke situatie worden ze samen dikke vrienden en beleven ze veel mooie en spannen­de avonturen in de natuur. In vijftien korte verhalen kunnen de kinderen de natuur beleven van bos, zee en duinen. Samen ontdekken Brem en Snuit de wereld om hen heen. De wereld van bloemen, vlinders, slakken, vogels en nog veel meer dieren en insecten. En ze beleven de mooiste avonturen en helpen de dieren een pootje als het nodig is.
Brem en Snuit is een voorleesboek, maar heeft ook een educatieve waarde. Achterin het boek zijn suggesties voor activiteiten opgenomen. In aanvulling daarop bevat het boek nog enkele activi­teiten die thuis, maar ook door leer­krachten kunnen worden gebruikt na het voorlezen. Zo kunnen de verhalen kinderen nieuwsgierig maken naar de natuur. 

Kinderboekenweek
In het kader van de Kinderboekenweek leest Ina voor uit Brem en Snuit. Ze doet dat op woensdagmiddag 2 oktober 2019 van 15.00 tot 16.00 uur in de bibliotheek in Gorssel voor kinderen van 4 tot 8 jaar. Ze vertelt dan ook iets over het illustreren van een boek en gaat daarna samen met de kinderen aan de slag om zelf een klein boekje te maken.

Informatie
Titel: Brem en Snuit
Auteur: Elly-Ann van Luxemburg
Illustrator: Ina Klomp-Meijer
Uitgever: Levendig Uitgever, De Meern
Prijs: € 17,50

Natuurlijk is ‘Brem en Snuit, ook verkrijgbaar via boekhandel Bechtle in Gorssel.


Gorssel, 27 september 2019

 

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op TwitterStuur een link van deze pagina per e-mail