Schrijven (en lezen) in de Streektaal

Gepost in Nieuws

Na het succes van de vorige cursus in het voorjaar van 2019 biedt de Historische vereniging De Elf Marken in Gorssel opnieuw gelegen­heid om in te schrijven voor een workshop ‘Basis­kennis Schrijven in de Streektaal’. Bij voldoende deelname zal de bijeenkomst plaats­vinden op woensdagmiddag 13 november 2019. 

Basisprincipes
TramstationJTE kleinTramstation Gorssel, thuisbasis van de Historische Vereniging De Elf MarkenTijdens een bijeenkomst van ca. twee uur worden een aantal basis­principes van het schrijven in de streektaal behandeld. Hoe vertaal je de klanken die je hoort naar een geschreven tekst? Tijdens deze workshop worden hand­vatten aangereikt om op eenduidig gespelde wijze te schrijven. Ook voor wie zich beperkt tot het lezen van streek­taal levert deze cursus interessante inzichten op. 

Schrijfgroep
Voor gevorderde/ervaren streektaalschrijvers en degenen die eerder al de basiscursus volgden, is een schrijf­groep gestart. Er is nog ruimte voor een paar nieuwe deelnemers.  

Informatie
De workshop vindt plaats op 13 november 2019 in het Tramstation van De Elf Marken, Van der Capellenlaan 4 in Gorssel. Inschrijven kan tot 1 november. Voor aanmelding en overige informatie kunt u terecht bij docent Joop Hekkel­man, via e-mail:  of tel. 06-53517411.   


Gorssel, 28 september 2019

 

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op TwitterStuur een link van deze pagina per e-mail