Rotary Kidsrun brengt recordbedrag op: € 14.567

Gepost in Nieuws

Meer dan 300 kinderen van de drie basisscholen in Gorssel, Joppe en Epse hebben vrijdag tijdens de Rotary Kidsrun het record­bedrag van € 14.567 bij elkaar gelopen voor het goede doel. Zo’n hoog bedrag is in deze vijf edities niet eerder bijeen­gebracht.

Kidsrun LT 27 9 19 28Organisator Hugo Borger was – net als de vrijwilligers van Rotary Gorssel – zeer content met de prestatie van de kinderen en met het feit dat het weer goed meewerkte. “Het was een topdag met een top­opbrengst voor het goede doel”, zo liet hij optekenen.

Kidsrun LT 27 9 19 49Het geld gaat volledig naar het project MAXIMAal Bewegen van het Prinses Máxima Centrum, dat kinderen met kanker in beweging brengt. Bewegen verbetert de kwaliteit van leven van kinderen met kanker, maar ondersteunt ook de behandeling en het herstel van de kinderen. Zorg­verzekeraars weigeren het bewegings­programma te vergoeden.

Kidsrun LT 27 9 19 136Foto's: Louise TietgeDe grote deelname van de scholen en de massale sponsoring van de kinderen door inwoners van de dorpen toont volgens de organisatie aan dat de Rotary Kidsrun een vast en gewaardeerd evenement op de lokale agenda vormt. Ook de midden­stand in de drie dorpen heeft de actie weer voluit gesteund.

De Roskamweide kwam vrijdag, mede dankzij het mooie weer, gezellig vol te staan met ouders en kinderen. Er waren allerlei sportieve activiteiten georga­niseerd, er was muziek en er waren stands met eten en drinken. Lokale bedrijfs­sponsoren hadden door hun bijdragen de meeste kosten van de Kidsrun gedekt, waardoor de opbrengst van de actie bijna in z’n geheel naar het goede doel kan gaan.
  

 

Gorssel, 28 september 2019

  

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op TwitterStuur een link van deze pagina per e-mail